FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je úte 17. čer 2025 7:22:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 206 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stavba HFT tratě
PříspěvekNapsal: čtv 06. srp 2015 17:41:09 
Člen CAFTA

Kubajzz píše:
Nic takového není potřeba, ochotných lidí - architektů i pomocníků máme dost.
Jestli jich máme dost, tak bychom si z nich mohli jako členové CAFTA vybrat. Střílet samozřejmě bude každý. To nemůže po nikom chtít, aby se vzdal závodu.
svako píše:
několik aspirujících závodníků by se měli domluvit na architektovi. Ne CAFTA.
Tady se nedá domluvit na ničem. Každý návrh je zamítnut. Proto by to měla řešit CAFTA jako organizace.

K trati na MČR. Kubajzzova trať se mi líbila víc. Bylo to hlavně díky rozmanitosti terénu. Kluci ze severu neměli tolik možnosti se v daném prostoru vyřádit. Naopak trať co měli naposled v Žalanech byla letos jedna z nejlepších.

PříspěvekNapsal: čtv 06. srp 2015 22:07:18 
Člen CAFTA

Osobně se mi Kubovo trať taky líbila víc. Určitě byla těžší než ta naše. Bylo tam víc optických klamů a chytáku. Nás hodně zaměstnal nepřístupný terén, skoro všechny sklopky se museli dávat ze žebříku. Prakticky jsme na sebe se Zipem při stavbě neviděli. Nebyl moc prostor a čas přemýšlet o nějakých chytácích. Ač to tak nevypadalo, tak nebyly stromy. A když už se nějaký na dobré vzdálenosti našel ,tak byl neskutečně pokřivený a dalo hafo práce na něm umístit sklopku aby vůbec směřovala ke střelci. Celou sobotu jsem měl hrůzu z toho že to zas budem muset bourat. Ještě ze nam tolik lidí pomohlo.....

PříspěvekNapsal: pát 07. srp 2015 6:26:28 
Člen CAFTA

Tak to ja bych chtel Kaplickyho.. Aha tak toho uz vlastne ne.. ;)

Ted realne. Vazne si dovedes Pussyno predstavit, ze kvalitni trat postavi nejakej lempl teoretik od stolu?
pussylala píše:
Jak napsal Svako. Členové CAFTA by měli na příští MČR zvolit architekta + pomocníky na stavbu tratě a klidně jim za to zaplatit. ;)

PříspěvekNapsal: pát 07. srp 2015 8:23:36 
Člen CAFTA

Napsal jsem někde, že budeme vybírat jako CAFTA nějakého teoretika-lempla od stolu? Aha ono je venku horko, zapni si klímu ;-) :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pát 07. srp 2015 11:22:06 
Člen CAFTA

Přikládám "teoretický"návrh sklopek na HFT v Lipové,udělaný v TERENU na papír předtím,než jsem
požádal dobrovolné střelce o pomoc s vytýčením a úpravou tratě.Tento návrh byl udělán proto,že
jsme s Bedrošem konzultovali obtížnost tratě dopředu s Kubajzzem vzhledem k tomu,že se závod započítával do poháru CAFTA.K tomu řekl aby trať nebyla jednoduchá a byly tam některé mezní
sklopky,Jinak ať si navrhneme trať podle svého.Také jsem mu řekl,že trať nebude postavena jako
maximálně obtížná,s čímž souhlasil.Tak se také stalo a trať byla takto postavena s jen s malými
odchylkami od návrhu. Dle seznamu jsem 5 sklopek ponechal na náhodný výběr při vytyčování tratě.
S tímto návrhem,jakožto cílem stavby tratě, byli dobrovolní pomocníci seznámeni. Mohu
s radostí konstatovat,že dobrovolní pomocníci-střelci tyto sklopky umístili velmi pěkně a ještě
zvýšili obtížnost tratě.Určitou výhodu má DLK a tom,že má k dispozici dohromady s Žabákem
celkem 100 sklopek a může navrhnout trať o malé obtížnosti až po tu nejvyšší.
MIstrovskou trať A a B však může stavět více klubů, tak jak to bylo letos v Tuhani,což je dokonce
ještě lepší.
Tak nevím proč v tom hledat nějakou vědu, jestli někdo může nebo nemůže střílet když stavěl trať.

Přílohy:
návrh sklopek Lipová 27-28.6.2015.jpg
návrh sklopek Lipová 27-28.6.2015.jpg [ 167.35 KiB | Zobrazeno 6974 krát ]

PříspěvekNapsal: pát 07. srp 2015 17:15:49 
Administrátor

Včera se na mě prostřednictvím emailu obrátil Zdeněk (SPORTOVEC), že by chtěl přispět do diskuze. Níže tedy publikuji jeho příspěvek, když věřím, že si v budoucnu nechá opět aktivovat svůj zdejší účet, aby tak mohl činit sám. Ne, že bych to pro něj jednou neudělal rád, ale nesmí to být moc často. :-)

Začal bych tím, že se nechci dohadovat …
Pokračoval bych tak, že jsem rád, když se české „HFT“ převracuje pro regulérní soutěžení.
Soutěž jako taková, pokud má regulérní pravidla je obecně přínosem, posunem pro věc nadšené lidi.

Zaznělo zde několik názorů, které nelze než akceptovat jako každý upřímný názor, ale … si „myslím“ :

- soutěž se stává soutěží, pokud pravidla bez rozdílu platí pro všechny stejně
- pokud budu stavět trat, tak si nepotřebuji zapamatovat všechny vzdálenosti ale pouze ty problémové, tzn., ty pod 15m a nad 30m
- není podle mne úplně košér, zde operovat tím, že ty tratě co jsem stavěl, se mi stejně nepovedlo nastřílet. To je druhou věcí, že dotyčný střelecky nezúročil své event. info, at už o něj stál nebo nestál.
- cca 10ks stage si zapamatujeme všichni +- až na světlé vyjímky
- podle mne je špička čitelná a tu neurčuje náhodný výsledek či nevýsledek jednoho či dvou závodů do roka
- z první desítky cca a pro mne logicky by se nikdo neměl nijak podílet ani spolupodílet na stavbě trati.
- pro zajištění max. regulérnosti soutěže by se nikdo ze střílejících neměl vůbec pohybovat při stavbě drah.

Osobně bych se dnes na stavbě trati nijak podílet nechtěl a to z důvodu, že kdybych se náhodou umístil, neměl bych z toho dobrý pocit. A i kdybych měl před sebou čisto /že si vůbec nic nepamatuji ze stavby drah a to se nejedná pouze o vzd. /, nelíbilo by se mi a právem, že ti ostatní nejsou povinní moje vědomí akceptovat.

Je mi jasné, že rozdíl mezi optimem a dosažitelným reálem jsou dvě hodnoty. Tyto sloučit jak to tak v životě bývá nelze a proto nezbývá než hledat společná řešení bez urážek a dloubání typu, ty jsi tam nebyl, už to nehul apod.

Int. fórum je sice pro konstruktivní řešení naprd ale pro předpřípravu schůze Cafta může rámcově posloužit celkem dobře ….

Jakub chtěl udělat to nejlepší pro MCR a taky to beze zbytku udělal jak jej znám a to v mantinelech jaké měl k dispozici. Tyto věci se bohužel mohly řešit poměrně dříve o několik roků, už kdysi jsem do tohoto rýpal ale asi blbě.

Toto je můj pohled na věc, sice aktivně už HFT nestřílím, ale nepíši to zde proto, že je mi HFT ukradený.
Rád si jej přes podzim a zimu určitě zastřílím. Nikoho nechci ze zúčastněných znevažovat, ba naopak. Líbila se mi zimní liga Břežany a na severu Termit – Zipep, kde jsem byl sice jenom jednou ale takovéto seriózní borce těžko pohledat, myslím obecně.

S pozdravem,

Zdenek / Sportovec /

Vždy bojuj do poslední sklopky!

PříspěvekNapsal: pát 07. srp 2015 18:30:42 

Na uvod chcem uprimne zablahozelat vitazovi majstrovstiev a prispiet mozno blbostou, ale predsa. Jedna sa o znalost sklopiek a ich killzon. Uvediem priklad. Pravidla HFT hovoria: 20-24mm killzóna pro terče vzdálené 7 - 27 m
25-34mm killzóna pro terče vzdálené 7 - 37 m
Ked niekto pozna sklopky a vie, ze dana sklopka ma killzonu 24 mm tak bude umiestnena maximalne na 27 m. Kto to nevie, tazko urci v optike ci je killzona 24, alebo 25 mm. Tym padom vyhodu maju domaci sutaziaci, alebo majitelia sklopiek. :shock:

http://www.ft-hft.sk

PříspěvekNapsal: pát 07. srp 2015 18:56:04 
Člen CAFTA

Tákže já bych to shrnul.Máme tady tři návrhy,podle kterých by se měl určovat nějaký další směr příštích soutěží.Aspoň teda těch pod patronací CAFTA.
1.Stavět tratě neměnným způsobem tak jak to preferuje Kubajzz,ale s tím že stavitel má zároveň výhodu znalosti tratě.
2.Omezit výhodu stavitele tratě tzv.nezávislým měřičem vzdáleností,který nebude z top desítky střelců HFT.
3.Ze stavby tratě úplně vyloučit střelce z top desítky střelců HFT.
Myslím že nejlepší by bylo,aby se o tom hlasovalo na příští schůzi CAFTA. ;)

PříspěvekNapsal: pát 07. srp 2015 19:33:17 
Člen CAFTA

Ještě se pokusím o jeden z posledních příspěvků k tematu stavba HFT tratě.Od samého počátku
svých příspěvků táhnu nit jedním směrem.Je ale zřejmé,že tu nit bude nutné posílit na silnější
provaz.A to je ta věc,že na stavbě mistrovské tratě by se měli v návrhu podílet
špičkoví střelci a předsednictvo CAFTA jakožto garanti úrovně závodů HFT v České republice.
A také,že vlastní stavbu tratě v terenu je schopen postavit kterýkolv klub HFT a jeho členové podle
tohoto návrhu vlastními silami,samozřejmě za určitých technických podmínek.
Takže shrnuto,špičkoví střelci z MČR a poháru CAFTA se nemusí přímo účastnit vlastní stavby tratě
v terenu.Jen je potřeba věřit,že spousta nešpičkových střelců má svůj vlastní rozum a dokáže na
základě svých zkušeností postavit trať dle určitého návrhu či záměru.
Zatím neztrácím naději,že se věc posune směrem k vyšší úrovni soutěžních kvalifikačních závodů,
nakonec se ještě ten silnější provaz dá zaměnit za silné lodní lano. :) :)

PříspěvekNapsal: pát 07. srp 2015 20:06:10 

Myslím že nejlepší by bylo,aby se o tom hlasovalo na příští schůzi CAFTA. 

Přesně tak, mimo jiné.

A ... "Nikdy nemluvim nepravdu" :) / Old Shatterhand /
Sedme pravidlo : "Nepokradeš"...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 206 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina