Včera se na mě prostřednictvím emailu obrátil Zdeněk (SPORTOVEC), že by chtěl přispět do diskuze. Níže tedy publikuji jeho příspěvek, když věřím, že si v budoucnu nechá opět aktivovat svůj zdejší účet, aby tak mohl činit sám. Ne, že bych to pro něj jednou neudělal rád, ale nesmí to být moc často.
Začal bych tím, že se nechci dohadovat …
Pokračoval bych tak, že jsem rád, když se české „HFT“ převracuje pro regulérní soutěžení.
Soutěž jako taková, pokud má regulérní pravidla je obecně přínosem, posunem pro věc nadšené lidi.
Zaznělo zde několik názorů, které nelze než akceptovat jako každý upřímný názor, ale … si „myslím“ :
- soutěž se stává soutěží, pokud pravidla bez rozdílu platí pro všechny stejně
- pokud budu stavět trat, tak si nepotřebuji zapamatovat všechny vzdálenosti ale pouze ty problémové, tzn., ty pod 15m a nad 30m
- není podle mne úplně košér, zde operovat tím, že ty tratě co jsem stavěl, se mi stejně nepovedlo nastřílet. To je druhou věcí, že dotyčný střelecky nezúročil své event. info, at už o něj stál nebo nestál.
- cca 10ks stage si zapamatujeme všichni +- až na světlé vyjímky
- podle mne je špička čitelná a tu neurčuje náhodný výsledek či nevýsledek jednoho či dvou závodů do roka
- z první desítky cca a pro mne logicky by se nikdo neměl nijak podílet ani spolupodílet na stavbě trati.
- pro zajištění max. regulérnosti soutěže by se nikdo ze střílejících neměl vůbec pohybovat při stavbě drah.
Osobně bych se dnes na stavbě trati nijak podílet nechtěl a to z důvodu, že kdybych se náhodou umístil, neměl bych z toho dobrý pocit. A i kdybych měl před sebou čisto /že si vůbec nic nepamatuji ze stavby drah a to se nejedná pouze o vzd. /, nelíbilo by se mi a právem, že ti ostatní nejsou povinní moje vědomí akceptovat.
Je mi jasné, že rozdíl mezi optimem a dosažitelným reálem jsou dvě hodnoty. Tyto sloučit jak to tak v životě bývá nelze a proto nezbývá než hledat společná řešení bez urážek a dloubání typu, ty jsi tam nebyl, už to nehul apod.
Int. fórum je sice pro konstruktivní řešení naprd ale pro předpřípravu schůze Cafta může rámcově posloužit celkem dobře ….
Jakub chtěl udělat to nejlepší pro MCR a taky to beze zbytku udělal jak jej znám a to v mantinelech jaké měl k dispozici. Tyto věci se bohužel mohly řešit poměrně dříve o několik roků, už kdysi jsem do tohoto rýpal ale asi blbě.
Toto je můj pohled na věc, sice aktivně už HFT nestřílím, ale nepíši to zde proto, že je mi HFT ukradený.
Rád si jej přes podzim a zimu určitě zastřílím. Nikoho nechci ze zúčastněných znevažovat, ba naopak. Líbila se mi zimní liga Břežany a na severu Termit – Zipep, kde jsem byl sice jenom jednou ale takovéto seriózní borce těžko pohledat, myslím obecně.
S pozdravem,
Zdenek / Sportovec /