FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je čtv 19. čer 2025 10:13:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 11. srp 2014 21:07:54 
Člen CAFTA

Postavit dvě rozdílné tratě je sice pro organizátory náročnější ,ale z pohledu střelce výborné a také
zajímavější.Nový typ karet pro jednoho střelce a také skladba tabulky nemá chybu.K tomu ještě
výborný typ materiálu tabulky.Za DLK bych je bral hned na další závody. 8-) 8-)

PříspěvekNapsal: pon 11. srp 2014 21:10:35 
Administrátor

Přijímám výzvu a píši své postřehy. Pokud jde o organizaci závodu myslím, že to bylo bezva a bez problémů. Jídlo a pití super, bezva lidi, skvělá atmosféra. Začínalo se včas, což jistě ocení ti, kteří jedou jen na závod... Sice si myslím, že takových moc není, ale je fajn dodržovat nějaký primární harmonogram. Jestli pískat nebo troubit není podle mě potřeba řešit (vysílačky jsou v tomto ohledu super). Výhradu mám k celému závodu jen jedinou. Můžete se mnou nesouhlasit, ale myslím si, že výchozí pozice před střelbou by měla být pro každého účastníka stejná, tedy neměla by nikoho distancovat nebo naopak někoho zvýhodňovat. Levák, pravák, dítě, dvoumetrový chlap by měl mít pokud možno stejné výchozí podmínky pro střelbu. Obtížnost závodu by se měla získat optickými klamy a dalšími možnostmi, které pobyt v přírodě nabízí. Tohle podle mě trať ALFA nesplňovala. Nechci, aby tento můj názor byl brán jako atak vůči stavitelům (jste bezva kluci), ale spíše jako inspirace k zamyšlení, jak to příště udělat lépe. Každopádně za mě jako celek rozhodně skvělý počin plný napětí, zvratů a kamarádství.

Vždy bojuj do poslední sklopky!

PříspěvekNapsal: pon 11. srp 2014 21:16:40 
Člen CAFTA

Já bych tedy měl také jeden určitý poznatek ;) .
Po Bohumíně se tady řešilo, jak se musí a budou striktně dodržovat pravidla, jak neexistuje, aby si někdo odstřílel závod později než ostatní, co kdyby mu náhodou nefoukal větřík atd.
Když už se z toho našeho HFT tedy stává "střelba na úrovni olympijských her", tak by se měla dodržovat jedna zásada o které Kubajzz vždy na začátku mluví, ale pro někoho evidentně neplatí- ke sklopkám by měl chodit pouze určený rozhodčí a ten by měl prohlásit sklopku buď za funkční nebo nefunkční... Bohužel v praxi to vypadá tak, že si někdo vystřelí, cinkne, prohlásí, že jasně viděl jak se tefil přesto sklopka nepadla, nechá si zapískat přerušení závodu, dojde si sklopku "opravit" a vystřelí si na ni znovu. Světe div se, tentokrát už sklopka padne a dotyčný si píše místo jedničky dvojku. Takto to udělá 3x, 4x za závod a rázem má o pár bodů víc...
Co tím chci říct- striktně dodržovat aby ke sklopce šel pouze rozhodčí, nechat vyrobit takové ty vystřelovací bazmeky jako mají Angláni, pokud sklopka po vyzkoušení tím bazmekem padne, psát dotyčnému nulu, pokud bude opravdu nefunkční, nebude padat, psát dvojku. A to byste koukali, jak by ubylo protestů :D . V Polsku to dokonce řeší při neoprávněném protestu nikoliv nulou, ale mínus jedním bodem ;) .

PříspěvekNapsal: pon 11. srp 2014 21:26:14 

že to říkáš zrovna ty :D a nebo si ten rozhodčí ;)

PříspěvekNapsal: pon 11. srp 2014 21:31:50 
Administrátor

Poučen z Bohumína 100% souhlasím. Jen bych začlenil, že rozhodčí může ke kontrole pověřit třetí osobu a pak bych ještě bral v potaz případné ostatní okolnosti, které teď nejsem schopen předjímat.

PS: Bazmeky z Anglie snad budou brzo...

Vždy bojuj do poslední sklopky!

PříspěvekNapsal: pon 11. srp 2014 22:11:03 
Člen CAFTA

Taky bych řekl, že hodně dobrá akce! Jen mě mrzí, že jsem musel v sobotu domů. K těm vysílačkám: chtělo by to, aby byly pravidelně rozmístěné (protože zrovna kolem nás bylo asi 5 vysílaček a pak zas nic) navíc tady to bylo "na krátko", ale třeba v Lipové by se určitě využily víc.

PříspěvekNapsal: úte 12. srp 2014 7:57:44 

Mám taky pár poznatků:

1. To samé co Mandy. Trať by měla eliminovat i určitá "bezpečnostní rizika". Osobně mi podjeli nohy na kořenech u stromu (tuším to bylo stanoviště 13) a sjel jsem i s nabitou puškou asi o metr dolů (a to ani po nočním dešti nebyla půda kdoví jak kluzká)! (Podobně byly hodně "na hraně" i některé sklopky ve stárkově tím, že byly na hraně skály) A druhá věc co mi hodně vadila, bylo to stanoviště (cca 9 nebo 10), kde se člověk válel na hromadě střepů, které možná nebyly na počátku závodu vidět, ale po dvou dnech jich tam bylo víc než dost. Až bud chtít střílet na smetišti, tak pojedu do Břežan a ne do lesa... ;)

2. Stanoviště 19 (s vosím hnízdem) - druhý den měla být také započítána všem 2x dvojka. Není možné aby se přemístil kolík a druhý den se střílelo. První den totiž i ten největší nešika, který by tam sotva cinknul měl 4 body a tím získá výhodu nad těmi, co jdou druhý den, kteří dosáhnou výsledek odpovídající jeho schopnostem (jen pro úplnost dodávám, že jsem tam obě sklopky položil, tak jsem to moc neřešil) V UK, když byla jedna sklopka zrušena, zůstala zrušena i druhý den. Neexistovalo, že by se něco opravovalo nebo měnilo v průběhu závodu!

PříspěvekNapsal: úte 12. srp 2014 9:38:56 
Člen CAFTA

Moje poznatky:
Zapisovací karty neměly chybu-dokonalé.

Stanoviště s vosím hnízdem mělo zůstat za 2body i pro druhé kolo.

Souhlasím s Martinem K.- neoprávněné protesty trestat- 0bodů.
Vyžadovat opravný výstřel na fungující sklopku může jen zbabělec! To, že si střelec blbě natáhne provázek o křoví a nezkontroluje si to, a nepadne je JEHO CHYBA a vyžadovat opravný výstřel na fungující sklopku je zvrhlost, ostatní střelci ve skupině by to neměli dopustit.
Do budoucna se bez kalibrovacích mašinek neobejdeme, pokud budete někdo vyrábět nebo objednávat, prosím přiobjednat pro D.L.K. 1 ks.

Jinak to bylo bezva.

PříspěvekNapsal: úte 12. srp 2014 9:47:48 
Člen CAFTA

Bedroši, jeden kus bude málo. Vem si, že ho bude mít na závodě pouze jeden rozhodčí, který bude zrovna na stanovišti číslo 1 a bude se reklamovat sklopka na stanovišti číslo 20. Rozhodčí vezme kalibrovací bazmek a poběží na stanoviště číslo 20 vyzkoušet jestli sklopka padá nebo ne. po odzkoušení opět poběží na své stanoviště č.1 :lol: . To si asi neumíme představit, že? ;)
Myslím, že cena toho párátka na pérku nebude nikterak závratná, takže bych doporučoval mít na deset stanovišť vždy jednoho určeného rozhodčího s jedním testovacím bazmekem ( fakt nevím jak to nazývat ) :lol:

PříspěvekNapsal: úte 12. srp 2014 10:03:43 
Člen CAFTA

Jsem taky pro,protest na nefugující sklopku posuzuje rozhodčí a dává za nulu pokud je funkční. :ugeek:Ale na druhé straně mě se taky stalo že sklopka nespadla,ale mě nešlo o body tak jsem to tak nechal.Podle mě když se trefí killzónu hodně na kraj tak se asi zadrhne.Možná že ten nerez jak je řezaný přesně tak ty hrany se zařezávají.Jako bývalý zámečník doporučuju díry u čepu mírně ojehlit nebo aspoň to stříknout nějakým olejíčkem. :|

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina