FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je čtv 27. srp 2026 7:24:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 25. srp 2026 21:48:37 

Taky bych chtěl poděkovat organizátorům za uspořádání MČR.

Choltice mají své kouzlo, ať se daří a ještě jednou děkuji za odvedenou práci, bylo fajn.

Karel ;)

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 9:50:45 
Člen CAFTA

Děkuji všem, kteří se podíleli na organizaci MČR. Choltický areál je překrásný a někdy se víc kochám než soustředím na střelbu :)
Bezvadnou skupinu jsem navíc dostala přidělenou, díky Ivoši a Šreku za fajn společnost.
Nachomýtla jsem se k ochutnávce rajčat, paprik, melounu, jablečného závinu, mistr barrista parkoval hned vedle a domů jsem si vezla švestky a nějaké stříbro. Prostě ve správný čas na správném místě. Do toho slunce, déšť, vítr, zábava, co víc si přát.
Těším se na viděnou zase příště!

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 14:47:57 
Člen CAFTA

John Steele píše:
Děkujeme umělé inteligenci za shrnutí víkendu. ...
Atmosféra mezi organizátory a střelci mi přišla zbytečně napjatá, což ubíralo na kráse HFT, jelikož mezi střelci samotnými byla nálada skvělá. Pokud se na tomto faktu podepsala valná hromada CAFTY, doporučuji ji dělat v jiný termín mino MČR.

Umělá inteligence byl Claude a za peníze udělá kdeco, třeba i tabulku. Chválit ho nemusíš, dostal za to zaplaceno, nebylo to z peněz CAFTA ani v nákladech na závod. Že s námi netřílí buď spíše rád, asi by tě přesvědčil jak je olovo škodlivé, neekologické, atd.

K té atmosféře - valná hromada CAFTA samotná ji neovlinila, mohli se zástupci klubů přijít podívat, ale třeba mají info zprostředkovaně. K těm diskutovanějším bodům patřilo lobování nového člena NKS za změnu podpory repreznetace, to jsme ještě nevěděli že je z NKS, ale mysleli jsme si, že je z Beskydských, ale ani tak to nenašlo podporu mezi členy. Pak byla diskuse při ohlédnutí se za ME a MS, která třeba nějaké podnětné věci přinese. Samozřejmě zazněla místy i konstrukltivní kritika některých věcí od dlouholetých členů a věřím, že se podaří z ní poučit do budoucna.

Ostatně i členové klubu NKS si ponechali konfliktní munici k postupnému vypouštění až po MČR. Třeba z pohledu reprezerntační komise mě to mrzí, přecejen ta zralá úvaha mohla být zralá i o den dříve. Pokud jde o nového člena NKS - věřím, jak je ve vrcholovém fotbale zvykem (když už teda ctíte a prosazujete mezinárodně ty fotbalové žluté a červené karty), že proběhlo i meziklubové dohadování ceny za přestup a Beskydští si vyjednali adekvátní hodnotnou odměnu, oběma stranám gratuluji.

Atmosféru více ovlivnilo chování některých účastníků. Celkem mě mrzí, že někteří střelci nám jdou za svými cíli nejen až na konec světa, ale často i za hranice slušnosti, soudnosti a korektnosti. Pak ti chování několika jedinců během závodu dokáže zkazit jinak pěkný víkend a taky pár týdnů po něm čtením komentářů kde tu...

Pokud jde o chrono atrakci - vynechali jsme ji, jednak mám zkušenost z pohárových závodů s Vaším FX chronem, které ukazuje často nesmyslné hodnoty, také jsem četl nejednu narážku na měření na MS Garminem, protože všichni mají ta svá a jediná správná chrona a jen to jejich měří dobře a žádné jiné. Jeden z účastníků se ohradil na zeru na MS, když garmin ukázal 10m/s přes limit, pak přinesl své chrono a kupodivu se výsledky lišily o 0.5m/s. Po jedné ze scének na trati si stejně myslím, že jakýkoliv výsledek naměřený chronem by byl zpochybněn a chrono zrušeno.

No, co už, do Petrušova vezmu míč, resp. alespoň pingpongový míček https://www.youtube.com/watch?v=Xte4FqM2zcc

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 16:20:15 

Petře nebudu tady dělat scénu. Je to pod moji úroveň. Ale garantuji ti že k nám do NKS žádná pozvánka na valnou hromadu nepřišla.
Karel vstoupil do NKS sám bez jakéhokoliv nátlaku včera. Dle jeho slov informoval i BV.
Žádám tě abys neútočil na členy NKS jen protože jsou členy NKS. NKS žádné kroky proti CAFTĚ nedělá a žádám abyste se k našim střelcům chovali s respektem jako já respektuji vás. Viděl jsi mě a celý klub celý víkend a mohl jsi jednat.
Nemám problém si v dnešní době zatelefonovat.
Můj telefon +420720550074
Díky L

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 16:27:59 

PS: A pokud narážíš na Mandyho krok opustit komisi, tak je to jeho zcela svobodné rozhodnutí, stejně jako se může rozhodovat svobodně každý z nás, takže i naši členové.

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 16:40:00 
Člen CAFTA

Pokud se někdo chová nevhodně nebo proti pravidlům, nebo i zažitým pravidlům. Musí to řešit organizátor. Zrovna my dva jsme šli ve skupinách vedle sebe a pevně věřím, že jsi neměl jediný problém.
Pokud bychom dostali pozvánku na valnou hromadu CAFTA, tak bychom to zvážili.
Ale nemyslím si, že je k tomu důvod, podle mě můžeme v klidu a s respektem fungovat vedle sebe.

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 17:58:26 
Člen CAFTA

Arine, Vaše skupinka byla úplně v pohodě, předpokládám, že ani my jsme ve vedlejší skupince nijak blbě nepůsobili na vás a chovali se maximálně ohleduplně a tolerantně. Vlastně i manipulace se zbraní byla v tvém případě vzorná, zbraň jsi většinou bezpečně odkládal na židličku ve směru k terčům. A proti NKS jako takovému nic nemám, jen se občas nepovede některé prosazované věci úplně dokonale přenést do praxe. Je možné, že některé tyto věci přeneseně vnímám z Vaší široké členské základny a ne přímo od základních členů. Pokud Vám to připadá, že jsem proti Vám, tak to není pravda, jen s rostoucí členskou základnou přibývá občasných jednotlivých pochybení a tím, že jste asi největším klubem, tak jsou prostě vidět statisticky nejčastěji a vymýšlením specifických pravidel na tyto věci jen více přitahujete pozuornost.

Rozhodnutí opustit reprezentační komisi mohlo přijít o den dříve, v sobotu, třeba by pak bod o reprezentační komisi vypadal jinak, ne až v neděli po závodě. A že Karel včera informoval pokud vím správně Oldu, že se rozhodl opustit klub Beskydských a přejít k Vám, to je jeho volba. Nemá to k Vám sice geograficky úplně blízko, tak bude pro váš klub spíše takový reklamní člen co dobře nastřílí. Něco se povídalo o podobném přestupu již celkem dlouho. A že jsem v souvislosti s těmito událostmi zmínil Váš klub - omlouvám se, ale mám to tak, že kdo nosí Vaše tričko a hlásí se k Vám, tak prostě reprezentuje Váš klub svým jednáním.

S tím pozváním jsem se domníval, že s vámi někdo mluvil a byl odmítnut, je možné, že jsem měl špatnou informaci, nebo že jste to nebrali jako oficiální pozvání, ale stalo se, každopádně dnes už dva zástupce svého klubu jste tam měli. Nic tajného se tam neřešilo, otázky na vedení které šly za mnou jsem na místě zodpověděl.

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 18:27:45 
Člen CAFTA

Ani z mojí strany nemůžu říct že by skupina přede mnou, nebo vaše za námi dělala cokoliv špatně. Nesledoval jsem to nijak s extra důrazem, asi jako každý periferně sleduju jestli na mě někdo nemíří, jinak mi projevy zklamaní nebo radosti vůbec nevadí. Sám se snažím vyhýbat hovorům na trati, protože si užívám to proč jsem přijel a snažím se jít na co nejvyšší bodový zisk. To mě na tom baví nejvíc.

Vše ok.

Kolektivní vinu nemůžeme přenášet na klub, ať má jakékoliv tričko. V daný okamžik porušení pravidel musí zasáhnout organizátor vůči tomu jednotlivci a nějakým způsobem to vyřešit. Ať už se rozhodne pro jakýkoliv nástroj.

Za Karla v klubu jsem nesmírně rád, je to skvělý střelec ale hlavně super člověk.

S Českou reprezentační komisí nemá NKS nic společného.

Za mě vše dobré, pojďme investovat naši energii do co nejlepších a nejbezpečnějších závodů.

Naposledy upravil Arim dne stř 26. srp 2026 19:17:11, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 18:55:00 

Díky Petře,
Lidé nás reprezentují to je pravda. A my jsme za to rádi. Reprezentují totiž velmi dobře. Jako klub ale neneseme odpovědnost za jejich jednání. Za to nese odpovědnost vždy daný organizátor a ten má i pravomoc střelce diskvalifikovat je-li k tomu důvod. Jestliže mi bude vadit na mnou organizovaném závodě jednání člena Winners, tak taky nebudu po akci na forum volat po Winners, že jejich člen to a onoho, budu to řešit se střelcem na místě. Já byla jen u reklamace sklopky, kterou náš člen reklamoval. Mohl jí reklamovat kdokoliv jiný. Všichni přítomní v tu chvíli uposlechli rozkaz Bartase jako maršála, který sklopku zrušil a všichni si napsali bod. O vepsání bodu do karty jsem se s ním bavila, takže to bylo pod jeho dohledem. Nikdo se maršálovi nevzepřel a tak nevím o čem tedy mluvíš. Zrušit pochybnou sklopku byl asi jediný možný nápad, protože žádný z maršálů nedisponoval zkoušečkou. Budeš si vždy muset vybavit problém s konkrétním střelcem, popřípadě k řešení vyzvat organizátora. Co se týká pozvání, tak se ke mě žádné nedostalo a když říkáš že jsi ho vznesl, tak nevím kdy a komu. Jak říkáš jsme výrazný klub a mě nebo Arima v něm nepřehlédneš. Naše kontakty visí dostupné na našich webových stránkách. Pozvání na takovou schůzi bych si také představovala písemně. Náš (tehdy) jeden člen na schůzi byl, ale v programu schůze asi nebylo řešení jeho mateřského klubu, ale body organizace. Proto nechápu proč připomínky týkající se tedy našeho klubu neřešíte se zástupcem nebo předsedou klubu. Pokud se lidé rozhodnou samovolně k nám do klubu vstoupit, ještě když o tom informovali předchozí klub, tak jsem nepochopila tento výpad do tmy. Reagoval jsi nepřiměřeně na komentář Johna Steeela tím, že jsi se pustil do členů NKS a to je za mě nepřípustné. Co jsem koukala výš, tak většina z našeho klubu tuto akci dokonce vyzdvihla, jako tu povedenější z poslední doby. A co se týká žlutých a červených karet, tak si myslím, že to osobně nikoho neuráží, shodly se na tom 3 kluby v ČR a převzala to i Česká krysa. Netrváme na tom, aby to převzal kdokoliv další pokud sám nebude chtít. Možná bys mohl někdy absolvovat závod a podívat se na funkčnost karet v praxi. Nikdo se nás také nezeptal z čeho vycházíme a proč jsme tato opatření sepsali. Vysvětlovat to teď nebudu, nemusím, ale kritiku bych čekala až po zjištění všech okolností. Každopádně do budoucna pokud budeš mít problém s nějakým z našich střelců, tak si to budeš muset osobně vyřešit a nebo zavolat maršála. Já nikomu na holou dávat nebudu. Střelci k nám do klubu vstupují protože souzní s našimi cíli a líbí se jim co děláme. Dalším důvodem může být, že chtějí taky spadat pod oficiální klub.

Více se k tomu nebudu vyjadřovat, protože nevidím smysl sem psát. Existují jistě efektivnější komunikační prostředky. Možná, že když lidé odněkud někam odchází, tak to má svůj důvod. Jakákoliv akce vyvolá reakci. Ale to je jen teorie na závěr. Doufám, že jsme si situaci vyjasnili a pro další dotazy tě požádám abys využil mé telefonní číslo, raději řeším věci přímo a čas věnuji jiným věcem a psát na forum ho přeci jen dost sežere.

Díky L.

PříspěvekNapsal: stř 26. srp 2026 23:10:06 
Člen CAFTA

Vezmu to stručně. Já osobně jsem pozvání neřešil a určitě nebylo písemně. Pravděpodobně byl použit nějaký efektivnější komunikační prostředek. I když vlastně řešil, člověk jak stárne tak zapomíná - vedoucí představitele Vašeho klubu i Winners jsem písemně a otevřeně pozval na valnou hromadu v diskusi na facebooku, jen jsem si neudělal screenshot, tak to třeba popřete, smažte a je to OK. Asi se mě to nijak nedotkne.

I kontakt na mě visí na webu, taky ho není problém najít.

Na závodě, kde se aplikovalo pravidlo žlutých a červených karet, jsem už byl, dokonce jsme se tam potkali, jestli to je nebo není funkční nedokážu posoudit, z mého pohledu to nic pokrokového nepřináší, od některých přítomných střelců jsem slyšel spíše negativní názor (záměrně volím velmi mírná slova), ale třeba si časem na tuto novinku zvyknou. Uznávám, že se snažím na soutěžích chovat natolik zodpovědně a tolerantně k ostatním, že to možná vede až k tomu, že si mě na tom závodě ani nikdo nevšiml. Ale nijak mi to nevadí. Třeba se povede onen závod dohledat alespoň podle startovní listiny a zaplaceného startovného.

Jinak to asi nemá smysl rozebírat, v některých detailech se prostě neshodneme. Určitě nepochopím to, že když jakékoliv zájmové uskupení lidí pod svou hlavičkou definuje a propaguje nějaká pravidla, že členové z tohoto uskupení je sami nerespektují, prostě tak nějak automaticky. Přijde mi to jako základní princip toho, aby ta pravidla ostatní brali vážně, což je v ostrém rozporu s tím, že vás sice reprezentují třeba i velmi dobře, ale vaše pravidla si nevzali za svá. Berte to jen jako nezávislý a nezaujatý pohled zvenčí, nejsem členem Vašeho klubu a je to Vaše interní věc. Pro mě je to nepochopitelná podivnost a není to téma k diskusi.

Za mě vše, v další diskusi nebudu pokračovat, nikam to nevede. Pokud se to někoho z NKS, Winners, dalších klubů nebo i samostatných střelců nějak dotklo a zatím se neozval, tak se předem omlouvám, ale asi to už zůstane nezodpovězeno.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina