FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je stř 22. črc 2026 23:38:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 20. črc 2026 12:18:32 

Díky za připravené MS 2026,
Díky za čas a energii, kterou jste tomu věnovali,…jen škoda několika komplikací, kterým se dalo předejít.
Celkem nešťastné bylo nedodržení harmonogramu týkající se vyhlášení tomboly. Tombola byla vypsána na 18h večerní v sobotu a konala se až téměr po sedmé hodině…
V závislosti na délce závodu to bylo poněkud protrahované…
Bílá trať byla pěkně a nápaditě postavená, ale vadu na kráse měla tak trochu ta červená.
Myslím, že chtělo víc času na ozkoušení sklopných terčů. Když reklamuje tolik skupin, tak se nejspíš nejedná o paranoiu. Chápu, že je to organizačně náročné, hlavně pokud maršálové až na jednoho střílí. Ale myslím, že není cesta situaci bagatelizovat, možná to tak nebylo, ale osobně to na mě tak působilo. Tímto respekt Ivošovi, že to tak nějak zvládal obíhat. Je to srdcař, který do toho dal mnoho energie. Nicméně to nepřispívalo náladě mezi maršálem a střílejícími. To, že jsou členové české reprezentace zároveň maršály a mají na sobě vysílačky ve kterých očividně vázne komunikace a do toho se často ozývají i 3 písknutí nepůsobí moc profesionálně. Nehledě na to, že když máte v rámci reprezentace nastřílet slušný výsledek a do toho řešíte reklamace tak to není úplně optimální. Winners znám a smekám klobouček, protože vím, že jejich spoluúčast na 3.umístění v rámci týmů byla čistá a že do toho investovali velkou dávku svého nasazení (ne jak byli na některých fórech očerňováni, nýbrž i tento pohled chápu a nedivím se že to mohlo působit nečistě).
Jinak díky za pěknou dekoraci vítězů, pěkné zero (na Froťáka je prostě spolehnutí) a ceny od sponzorů.
Reaguji tímto i na ohlasy spousty střelců. Ne jen na moje osobní poznatky. Berte to jako konstruktivní kritiku. Nicméně tohle se nepovedlo.
Ale aktivita města v rámci doprovodného programu, pěkné ceny, stánky, zázemí bylo super. Věřím, že se to do budoucna změní, možná by to chtělo nábor nových duší a svěžejší vítr do plachet. Jinak by se z toho mohla stát spíš nepodařená akce a spoustu střelců se špatným názorem na českou komunitu. A to nechceme.

Každopádně díky moc za všechno a budu se těšit na další akce. Energie, kterou jste do toho vložili byla tak či tak stejně nevyčíslitelná, ať už to ve finále působilo jakkoliv. Tohle byl ale disrespect vůči všem.
Je přirozené, že máme každý své limity. I proto je třeba je zvážit.
Moc vás všechny zdravím a všem zúčastněným gratuluji, počasím a atmosférou to byla pěkná HFT řežba.
L.

PříspěvekNapsal: pon 20. črc 2026 15:03:20 
Člen CAFTA

Bude tabulka zásahů a vzdáleností?? Mám svoje karty vyfocené a chtěl bych si to porovnat. Na většině klubových závodech po České Republice je to už standardní servis pořadatele střelcům.

PříspěvekNapsal: pon 20. črc 2026 21:35:23 
Člen CAFTA

Poděkování všem co měli na svědomí organizaci M.S. Musela to být fuška.
Gratulace všem vítězům. Je to ,,divný" ale ten nejlepší co prakticky nejezdí celý rok na závody pak nastřílí super výsledek. Klobouček dolů ;) :D . Asi to vzhledem k mému výsledku také začnu praktikovat.
Jinak pokud se mohu vyjádřit k celkovému dojmu z víkendu tak prakticky vše už napsali Lůca a Špoulis tudíž bych se opakoval.
Tabulka vzdáleností a zásahů určitě bude. (jak se sluší na závod na této úrovni) jen co si hoši trochu oddechnou.
Mějte se a větru zdar.

Naposledy upravil jirka61 dne úte 21. črc 2026 12:32:04, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte 21. črc 2026 9:57:05 

Ahoj,

musím říct, že jsem z této akce velmi zklamaný. Očekával jsem, že mistrovství světa bude výjimečnou událostí – něčím velkým, na co budeme s dcerou ještě dlouhá léta rádi vzpomínat.

No, vzpomínat na něj budu, ale rozhodně ne v dobrém.

S HFT mám zkušenosti pouze z menších závodů, a tak jsem očekával, že když se jedná o mistrovství světa – tedy vrcholnou akci na mezinárodní úrovni, která by měla být svátkem tohoto, byť poměrně malého, ale krásného sportu – dočkám se opravdu výjimečné události. Věřil jsem, že kromě kvalitně připravené střelecké části, nabídne také organizaci a doprovodný program, které budou jasně převyšovat běžné klubové závody a odpovídat významu mistrovství světa. Právě vzhledem k prestiži celé akce i výši startovného jsem očekával, že tento rozdíl bude zřejmý.

Na mistrovství světa přitom dorazili střelci z mnoha zemí, někteří kvůli závodu cestovali doslova přes půl světa.
A co je tady čekalo? Jeden stan, pódium, šest toitojek a jediné občerstvení pro téměř 200 střelců, kteří se – zcela předvídatelně – rozhodli občerstvit ve stejnou chvíli po skončení závodu. Celkovému dojmu nepřidalo ani dlouhé čekání po rozstřelech na vyhlášení výsledků nebo čekání na sobotní tombolu. Přitom jsem měl pocit, že organizaci bylo možné nastavit tak, aby na sebe jednotlivé části programu navazovaly plynuleji.

Abych byl ale objektivní, musím říct, že ne všechno bylo špatně. Samotný areál se mi líbil. Bylo dostatek prostoru pro parkování, stanování i posezení, příjezdová cesta byla dobře značená a na tratích se dalo bez problémů orientovat. Oceňuji také občerstvení v podobě pití na trati. Sám jsem ho sice nevyužil, ale bylo fajn, že bylo k dispozici.

Od mistrovství světa se startovným 1 750 Kč jsem jednoduše očekával mnohem víc, než co běžně zažívám na klubových závodech za 300 Kč. Nešlo ani tak o jednotlivé nedostatky, ale o celkový dojem z akce, který podle mě neodpovídal ani významu mistrovství světa, ani výši startovného.

Pravidelně se účastním také triatlonových závodů a za výrazně nižší startovné na nich dostanu srovnatelný, ne-li lepší zážitek. Přitom pořadatelé musí zajistit hned tři sportovní disciplíny, bezpečnost na vodě a často i dopravní uzavírky, aby byla cyklistická část závodu bezpečná.

Náš klub navíc pořádá závody Českého poháru, na jejichž organizaci se sám významnou měrou podílím. Díky tomu dobře vím, kolik času, práce a energie příprava podobné akce vyžaduje. Přesto mohu s čistým svědomím říct, že i za méně než poloviční startovné dokážeme připravit akci, která podle mého názoru nabídne závodníkům lepší celkový zážitek.

Jedním z důvodů je podle mě i způsob financování. V triatlonu zůstává celé vybrané startovné pořadateli a navíc dostává finanční podporu od svazu, přičemž část těchto prostředků musí být využita na finanční odměny nejlepším závodníkům v poháru. Díky tomu má pořadatel dostatek prostředků na kvalitní organizaci celé akce, její propagaci i průběžné investice do vybavení a dalšího rozvoje závodů a klubu. Každý rok se tak úroveň našich závodů posouvá a vidí to i sportovci, kteří se k nám rádi vracejí.

Nevidím pod pokličku tohoto závodu, ale nechce se mi věřit, že by klub WINNERS, který se HFT věnuje s takovým nasazením, pořádá závody, organizuje akce pro nejmenší a snaží se o propagaci našeho sportu, odvedl práci na takové úrovni, jakou jsem na mistrovství světa zažil.

Věřím, že kdyby měli organizaci této akce plně ve své režii, podobně jako je tomu u závodů v triatlonu, dočkali bychom se mistrovství světa, na které jsem se tolik těšil – a jsem přesvědčený, že jsem v tomto očekávání rozhodně nebyl sám.

Osobně si myslím, že by bylo lepší, kdyby organizaci mistrovských závodů měl kompletně na starosti pořadatelský klub, podobně jako je tomu v triatlonu. CAFTA by podle mě měla hlavně dohlížet na dodržování pravidel a kvalitu závodů, ale samotnou organizaci nechat na klubu. Pořadatelský klub má podle mě přirozeně největší motivaci udělat maximum pro to, aby závodníci odjížděli spokojení. Kvalitně uspořádané závody jsou totiž nejlepší vizitkou každého klubu a investice do jejich organizace využije i při dalších akcích.

Zároveň si myslím, že by pořadatelskému klubu měla zůstat podstatná část vybraného startovného. Díky tomu by měl dostatek prostředků nejen na kvalitní organizaci samotného mistrovství, ale i na další investice do vybavení, zázemí a rozvoje klubu. Pokud by se navíc pořádání mistrovských závodů střídalo mezi kluby, které by o to měly zájem a splnily stanovené podmínky, přineslo by to podle mě dlouhodobý přínos celému HFT. Investice by se postupně dostávaly do více klubů, zvyšovala by se úroveň pořádaných akcí a z rozvoje by nakonec těžila celá česká HFT komunita.

Pevně doufám, že tato slova padnou na úrodnou půdu a stanou se podnětem k zamyšlení i ke změnám, které pomohou posunout organizaci podobných akcí na úroveň, jakou si zaslouží.

PříspěvekNapsal: úte 21. črc 2026 17:26:38 

A huge thank you to all of you for such an amazing weekend! It was a real pleasure spending it with you, and I truly appreciate your kindness, patience, and understanding with the photographer.

At the link below you'll find the photos from the first day (for now). The photos from the second day will most likely be added to the same link tomorrow evening.

Thank you once again for everything. I can't wait to see you all again at the next competition!

Password for download: HFT2026World+

Pictures are here: https://www.ondrisek.photography/Events ... nship-2026

IG: @ondrisekmiroslav

PříspěvekNapsal: úte 21. črc 2026 17:32:52 
Administrátor

Poděkování všem, kteří byli u toho:
Za uspořádáním mistrovství světa stojí stovky hodin práce. Od prvních příprav přes stavbu tratí až po poslední uklizený terč se na organizaci podílelo mnoho dobrovolníků, rozhodčích i členů organizačního týmu.
Velké poděkování patří klubům Česká sklopka, Beskydští vzduchovkáři a HFT Winners, kteří věnovali přípravám obrovské množství času a energie.
Stejně tak děkujeme obci Vacenovice, paní starostce, místním spolkům i všem dobrovolníkům za mimořádnou podporu a pomoc během celého týdne.
Velké díky patří také partnerům Balistas, FPG Arms a JSB Match Diabolo, kteří dlouhodobě podporují sportovní střelbu a významně přispěli k tomu, že světový šampionát mohl proběhnout v tak vysoké kvalitě.
A samozřejmě děkujeme všem střelcům, rozhodčím, doprovodu i fanouškům. Právě oni vytvořili atmosféru, na kterou budou Vacenovice ještě dlouho vzpomínat.
Vacenovice během jediného víkendu dokázaly, že patří mezi místa schopná pořádat největší světové soutěže Hunter Field Target. Výborně připravené tratě a profesionální organizace (i když chybičky by se našly), přátelská atmosféra, moravská pohostinnost i krásné prostředí vytvořily kombinaci, kterou oceňovali domácí i zahraniční účastníci.
Mistrovství světa 2026 nebylo jen soubojem o medaile. Bylo především oslavou našeho sportu, setkáním přátel z celého světa a důkazem, že komunita Hunter Field Target drží při sobě bez ohledu na národnost nebo jazyk.
Děkujeme všem, kteří byli součástí této výjimečné události. Bylo nám ctí hostit světovou špičku právě ve Vacenovicích a věříme, že si každý odváží nejen sportovní zážitky, ale i kus moravské pohostinnosti.

https://www.fieldtarget.cz/cs/reporty/2026/889-mistrovstvi-sveta-v-hft.html

Odkazy na videa ze závodu:

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=61578564902482

Youtube https://www.youtube.com/@OutdoorAirgun/shorts

Instagram https://www.instagram.com/outdoorairgun/

Obrázek

PříspěvekNapsal: úte 21. črc 2026 22:01:29 

Ahoj, prvně se přidám k poděkování všem, co se na organizaci mistrovství podíleli, připravit takový závod pro tolik lidí musí být hromada práce. Gratulace vítězům, čest poraženým, pozitivní je, že skoro v každé kategorii máme naše borce, navíc na příčkách nejvyšších (a nejen na nich), jen v těch pružinách musíme zamakat.

K závodu, už to zaznělo. Jde hlavně o (ne)padající sklopky, to byl za mne průšvih. V sobotu na bílé trati, jedna sklopka na louce, byla 2x reklamována, že se pohne napůl, ale zůstane zaseklá. Zhruba v 1/4 závodu, při další reklamaci, byla vyměněna za jinou, stejného průměru. Ale to je za mne na zrušení stanoviště - pokud je naznáho, že drhne a už ji odstřílelo cca 25 střelců, má dalších cca 70 střelců výhodu. To píšu jako jeden z těch 70 zvýhodněných, jde o princip. Červená trať, tam těch divných sklopek bylo více, nakonec zrušena jen jedna, klečák na louce. Opět nepíšu kvůli sobě, ale kvůli ostatním, stalo se v naší skupině i skupinách vedle, pokaždé se týkalo stejných sklopek.

Na červené trati šlo o nové sklopky, ok. Že jsou technické potíže, není to příjemné, ale stát se může. Že je takových sklopek více, s tím se v tu chvíli už nic nenadělá. Ale až taková neochota uznat, že ty sklopky nepadají, to jsem zatím neviděl. Být třeba z JAR, Norska nebo Anglie, mít dalekou cestu a pak pocit, že jsem se stížností odpálkovám, tak do Čr příšte nejedu. Tak abychom se nedivili, že některé další ME nebo MS v naší kotlině bude účastí jen další MČr. Navíc mistrovství by nemělo být jen o odstřílení dvou dnů, ale o prezentaci země, kultury, místní HFT komunity, ...

PříspěvekNapsal: stř 22. črc 2026 6:55:25 
Člen CAFTA

Ja se omlouvám, ještě jednou. Chápu že z určitých důvodů asi nebude tabulka zásahů. Ale slušelo by se alespoň zveřejnit vzdálenosti, ideálně s průměrem KZ. To by myslím ničemu neuškodilo. Zapisoval jsem si svoje odhady, výsledek nebyl tristní a osobně jsem zvědavý, na porovnání svých odhadů s realitou.

EDIT: 9:30..

Myslím že alespoň takový minimální servis si střelci za své startovné které nebylo nízké zaslouží.

PříspěvekNapsal: stř 22. črc 2026 8:58:43 

sajfi píše:
..., nakonec zrušena jen jedna, klečák na louce. ...

Které číslo figurky bylo zrušeno?

PříspěvekNapsal: stř 22. črc 2026 11:10:21 

Klek na červené dráze. Tuším číslo 36.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina