Mám HW97k - po výstřelu na terč bych musel páku natáhnout až do konce abych mohl vsunout strunu. Jinak bych se pral s celou puškou díky odporu pružiny. Pak bych ale už nemohl vrátit páku zpět a zaaretovat ji, protože se díky struně nezavře okénko nabíjení ( a válec pístu ). A navíc je v tu chvíli zbraň natažená a připravená k výstřelu. Jediná zábrana je pak pojistka a tu někteří závodníci mají demontovanou ( já ne ). Podobné to bude u pružin od AA. Jedině snad lámačka ( HW98, Walther ) umožńuje vsunutí reflexní struny bez toho, aby se zbraň natáhla.
Co se týká zásobníků - tady nevidím zásadní rozdíl v bezpečnosti mezi jednorankou a opakovačkou se zásobníkem. Jak už tu zaznělo - po výstřelu je nabíjecí trn skrz tělo zásobníku a znemožní tak až do dalšího natažení jakýkoliv posun (přetočení) a tím i vložení další diabolky do hlavně. A poloautomat jsem na závodech ještě neviděl! Naopak požadavek na přenášení opakovačky s vyjmutým zásobníkem mně osobně přijde proti bezpečnosti. Abych mohl zásobník vyjmout, tak musím zpravidla natáhnout závěr naplno, a mám natažený úderník a zbraň připravenou k výstřelu ( i když bez diabolky ). Takže teď musím "odfouknout" abych s puškou bez pojistky ( CZ200 mojí dcerky ) nechodil za a nad zády spolustřelců. No nevim, ale když budu za závod 20-30x odfukovat a tohle budou dělat i další, tak čistě statisticky zvyšuji možnost nějakého úrazu "odfouknutým" kamínkem, dřevíčkem apod.
Navíc HFT má přímo v názvu "hunter" a ti pro lov jednorané supersporty z duralu a karbonu zrovna nepoužívají!