Ty diskuse tady občas to veřejné povědomí dávají někam... nevím, jak to slušně napsat. Mi připadá úplně normální, když jdu střílet na normální střelnici (třeba i se vzduchovkou), tak že si mě zapíšou, zkontrolují papíry nejen moje, ale i od zbraně (od vzduchovky ne, ale u brokovnice, kulovnice nebo pistole si běžně kontrolují i průkaz zbraně). Podobně když jdu na hon (a HFT je nějaká simulace lovu, řekněme že HFT závod je takový hon), tak si pořádající zapíše a zkontroluje doklady moje, zbraní, pojištění, vše zapíše a já se podepíšu, zaplatím a dostanu většinou nějaký přívěšek který pak viditelně mám (někde jo, někde ne). Fakt v tom nevidím problém. Osobně by se mi vůbec nelíbílo, aby i na vzduchovky byl potřeba zbroják nebo povolení, ale jsem pro maximální dodržování pravidel na závodech, bezpečnostních především. A pokud kdokoliv pravidla dodržovat nedokáže, upozornit, napomenout, vykázat.... A řešit na místě, hned, ne na fóru, pár dní po ... , to je k ničemu. Když u zkoušek na zbroják uděláš nějakou chybu při manipulaci se zbraní, tak letíš a nic neukecáš, žádné napomínání. Prostě když se někomu něco pokud jde o bezpečnost na závodě (nebo jakékoliv střelecké akci) nelíbí, pak jediné možné řešení je upozornit dotyčného, když nezafunguje tak pořadatele a řešit hned. Větší problém pro mě je, když si tady občas čtu některé příspěvky nebo hádky. Navenek to působí nehezky a říct někomu ze známých, ať mrkne na web nebo fórum, ať se o HFT něco dozví - to radši nedělám...
_________________ Air Arms TX200 Mk3 / Optisan Viper 10x44 Air Arms S400F / Sightron SIH TAC 4-12x40 MD / kinderpažba Air Arms HFT500 / Sightron SIH TAC 4-12x40 MD
|