Dakujem za perfektne straveny vikend. Bolo super stretnut znovu starych znamych, ale aj spoznat novych ludi. Na Bohumin som sa uz dlho tesil, vedel som, ze to bude super akcia, aj ked HFT skoro vobec netrenujem, strielam ho iba pre zabavu. Realita prekonala moje ocakavanie. Naozaj velmi vydarena akcia. Velka poklona patri tvorcom trate. Vela HFT pretekov som neabsolvoval, teda moje hodnotenie nie je celkom na mieste, ale trat sa mi zdala dost narocna, najviac som sa zapotil pri zaujati streleckych poloh. Tvorcovia to dotiahli do detajlov a stazili to sutaziacim ako sa len dalo. Po sobote ma bolel cely clovek. Do strielania v nedelu musel nutit, co sa mi snad este nikdy nestalo.
Ale aby som iba nechvalil, pridam aj par postrehov, ktore sa mi celkom nezdali. Nemyslim to naozaj v zlom, boli to iba malickosti, nad ktorymi prevazovali iba same klady.
1. Uchytenie sklopiek na stromoch sa mi zdalo dost labilne, tym ako ich take mnozstvo ludi stavalo tahanim za spagat, sklopky menili polohu, niektore sa naklanali dopredu, co mohlo sposobit aj u bezchybne fungujucej sklopky obcasny problem s padanim, hlavne pri zasahu do spodnej casti killzony. Z toho dovodu pouzivame doma na uchytenie sklopiek na stromy uchyt tvaru L vyrobeny s 5mm hrubeho materialu.
2. Druhy postreh patri tiez sklopkam, ale berte ho iba informativne. Myslim, ze par sklopiek som zasiahol na killzonu a nespadli. Nakolko HFT strielam iba pre zabavu, tak mi zapisali jednotky a neriesil som to. Pri FT by som bol dost vytoceny. Asi by nezaskodilo obcas sklopky prekontrolovat, podotahovat, aby sa odstranili vole, mozno mierne premazat.
3. Nepacil sa mi trening sutaziacich na trati po sobotnom preteku. Dovolim si tvrdit, ze ludia, co tak urobili ziskali celkom slusnu vyhodu proti zbytku strelcov. Videl som tam aj dialkomer.
4. Odpadnuta sklopka by sa nemala podla mna rusit. Stacilo ju priskrutkovat na povodne miesto. Stava sa aj na nasich pretekoch, ze skrutke uleti hlavicka, ale je otazka par minut, kedy sa skrutka nahradi. Zrusena sklopka na stanovisti 5 – stoj s oporou v sobotu zahybala poradim. Kazdy sutaziaci za nu dostal 2 body, teda mohli sme nadavat co sme ju regulerne zlozili a tesit samohli ludia, co ju len cikli, ale bo na nej mali 0.
5. Tato informacia sa nemusi zakladat na pravde, nebol som pri tom, ale strelci z Polska sa na tom dobre zabavalii. Mozno len nerozumiem dobre po Polsky a hovorili o niecom inom. Jednalo sa o videorozhodcu. Podla mna super napad. Video sa pouziva pri hokeji, tenise, najnovsie pri futbale, tak preco nie pri HFT. Pochopil som, ze si sutaziaci podla nejakeho videa pridelil za nesklopenu sklopku dva body, lebo na videu videl diabolku v killzone. Neviem, ci len raz, alebo viac krat.
To je asi vsetko, co som chcel. Znovu opakujem, ze to bola super akcia a tych par mojich postrehov bola len kvapka mori v porovnani s tym, co bolo v Bohumine perfektne. Velka vdaka kazdemu, kto sa podielal na priprave a realizacii tejto akcie.
Myslim, ze po tomto vikende treba medzi optiky na HFT zaradit aj Tasco, neviem ci stalo 19 alebo 29€ a medzi zbrane Crosman 2240. Spolu s Petrofom to bola nebezpecne dobra kombinacia.