FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je stř 18. čer 2025 0:28:20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 548 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 55  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HW100
PříspěvekNapsal: pon 26. led 2015 21:19:40 
Člen CAFTA

Střílím sveřepě ze svého QB,místo optiky mám krasohled (viz Zip) a přesto pokud se dokážu soustředit a nejsou příliš velké erupce na slunci, dokážu nastřílet na 40m deset ran do 15mm,ale... Jsou týdny kdy vyndám flintu z kufru a střílí pořád stejně a dny kdy musím dva kliky na horu a dva kliky dolu a po 200 diabolkách zase zpět,nebo praskne pružinka atd. Když se daří ,říkam si, na co bych si kupoval novou flintu ,když to samé dokáží i s Čínou. Pak neodolám a někde na srazu si pujčím HW100, nedejbože Waltra a zjistím ten strašný rozdíl. Čitelná a jemná spoušť, po zmáčknutí spoušťe se prakticky nic neděje, jen se objeví dirka na místě kde jsem mířil.Tak pokud si den před závodem nastřelíš v hale a na závodě tí po převozu drží nástřel tak je to obrovské plus.Je fakt že ty peníze jsou někde vidět. A je potřeba si to vyzkoušet. Na trhu je mraky flint a většina nestojí ani za .... a pokud si ji neupravíš tak bude stát pořád za ... .A zima? Ještě zde nikdo nenapsal zde má rozdíl teplot větší vliv na sklo nebo flintu...
závěr: pokud chceš zjistit zda je Walther lepší než Hw nezbývá ti nic jiného než to zkusit. Pro mně jsou to obě flinty snů.. ;)

PříspěvekNapsal: pon 26. led 2015 21:51:32 
Administrátor

Na té tvojí pušce už nezbylo z Číny nic. I tu hlaveň tam máš z HW100. :D

PříspěvekNapsal: úte 27. led 2015 7:00:34 
Člen CAFTA

No jo,ale pořád je to stejná konstrukce. Ještě by se mi hodil spoušťák z Walthera...:) :)
odeslano z mob.zarizeni.....

PříspěvekNapsal: pát 30. led 2015 9:42:23 
Administrátor

stribrnej píše:
...
Se vším souhlasím, jen ten stálý nástřel moc nechápu. Jakože Walther ho má a HW ne?? Podle mě má každá PCP jiný nástřel se změněnou teploty. Jestli se pletu tak se nezlobte a klidně mě to vysvětlete.
A s tou lícnicí taky nemůžu souhlasit, vymazlil jsem si svoji HW koženým převlekem a sedi mi jak prdel na hrnec, líp jak když jsem zkoušel Evo. S tím big nikkem by to ani jinak nešlo střílet.

Já bych ten vliv teploty na nástřel rozdělil do tří oblastí.
1. vnější balistika - ta se mění se změnou teploty, ale ten vliv je jenom minimální.
2. změna úsťové rychlosti - s nižší teplotou úsťovka klesá. Důvodem je jednak nižší rozpínavost chladného vzduchu a pak vliv maziva na pohyb úderníku a ventilu (prostě horší tření součástek).
3. změny v důsledku rozpínavosti materiálu - teplota způsobuje u materiálu změnu jeho tvaru (smršťování). A proto může dojít k různým změnám v pozicích jednotlivých dílů a následně ke změně nástřelu. Některé pušky jsou k tomu náchylnější více a některé méně. A u některých se proti tomu dá něco dělat a u některých nedá.

PříspěvekNapsal: pát 30. led 2015 19:38:59 
Člen CAFTA

Noo... tak tady Hw trochu pokulhává :? Jak už jsem psal tak stejné věci se dějou při stejných podmínek.A HW má velmi labilně uloženou hlaveň na jednom šroubku :shock: .Svako to řešil nekompromisně vyvrtanými díry do boku zbraně a přidáním dalšími dvěma šrouby a s tímto HW v loni vyhrál jeho vnuk Lipovského kňoura.Na padesát metrů tam běžně skládal dvoucentimetrovou sklopku. :o Jo a já taky klikám po určité sérii diabolek a taky tak jeden,dva kliky. :D No když mi Martyn na MČR ukázal serii výběrových diabolek z různých období tak jsem se nestačil divit jak jsou odlišné. :mrgreen: Tákže pokud chcete suprseneměnící nástřel musíte mít stejné suprneměnící podmínky střelby a střelivo. :D

PříspěvekNapsal: čtv 05. úno 2015 20:33:13 
Člen CAFTA

stribrnej píše:
koukám že se to tu trochu promazalo..
Ale "Lui" klidně si veřejně koupím pružinku na 100J když z ní pak vystřelím 200ran při jednom naplnění na 16J.
Chci ji prostě zefektivnit na maximum. A taky otestovat rozdíl přesnosti na 100m při 16J s exact a d.2J s heavy.
Zkus to tu brát jako forum, po mě přijdou další ladiči a další a pořád se budou ptát na to samé co se už řešilo milionkrát. Mě ale ikonka "hledat" moc nepomohla, proto jsem napsal sem.
O víkendu ji snad už přehodím a dám vědět výsledek, třeba to někoho bude zajímat.

Tak jsem teď četl článek o Daystate a už vím co je to Harperuv ventil a jak vlastně funguje.Je tam ještě druhý závaží které zastavuje odskok úderniku od ventilu,tak aby nenarazil do pružinky a neťuknul zpátky ještě jednou do ventilu.Úsporu toho systému je prý až 30% vzduchu a vylepšená konzistence.U HW 100 s tou Fac pružinkou prakticky celý systém posuneš dozadu,protože nepotřebuješ pro 16J takové stlačení a posíláš úderník z větší dálky.Tákže ke konci už před ventilem už prakticky letí sám a když odskočí od ventilu tak nenaráží zpětně do pružinky a zase do ventilu.Čili stejná úspora jako u Harperova ventilu no a tím se celý ten fígl od Kubajzze s Fac pružinkama vysvětluje :ugeek: :mrgreen: :o

PříspěvekNapsal: pát 06. úno 2015 20:37:47 

Jojo na tom neco bude :lol: Preto mozem mat kazdych 10bar 1 zasobnik a to je nekonecne strileniiiiii na jedno naplenenie :geek:

PříspěvekNapsal: stř 11. úno 2015 18:59:24 
Člen CAFTA

O víkendu jsem absolvoval jeden z nejzimovějších závodů na jakém jsem kdy byl.Přišel jsem na úžasnou vlastnost HW 100 při změnách teplot.Asi to nebyl ani záměr při výrobě,ale konstrukce HW automaticky vyrovnává nástřel při klesající teplotě. 8-) Stačí mít pořádné duralové dělo místo normálního puškohledu(třeba Otisan Taipan 6-24x56) :D a ten vám samovolně při klesající teplotě zdvíhá hlaveň. :!: Je ale fakt že v létě když na to zasvítí slunko,tak ten dural nástřel rozhodí snad ještě víc. :roll:

PříspěvekNapsal: stř 11. úno 2015 19:49:18 

Už jsem to v pořádné zimě zkoušel s HWčkem také, ale takový jev jsem nepozoroval. A to tam byl Optisan Viper.
Navíc tělo z HWčka jsou dva pořádné kusy duralu se zámky a sešrubované. Nepřipadá mi, že by puškohled dokázal pohnout tou přední částí kde je hlaveň. Navíc rozdíl nástřelu 20 stupňů/ -10 stupňů by jenom zkroucení optiky mrazem nedokázalo.

PříspěvekNapsal: stř 11. úno 2015 21:01:33 
Člen CAFTA

V tom je právě ten fígl,ten jev nejde tak lechce zpozorovat.Protože klesáním teploty klesá i síla úderu úderniku a tím i nástřel,ale ten je právě vyrušen zvedáním hlavně puškohledem. :geek: Walther má třeba v zimě pokles i několik centimetrů :!:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 548 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 55  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina