FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je úte 17. čer 2025 23:17:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 252 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Výklad pravidel HFT
PříspěvekNapsal: ned 23. úno 2014 21:24:30 

Citace:
Když se nepoužívá, musí být puška buď v obalu, nebo přenášena hlavní směrem dolů. To zahrnuje i zbraně zavěšené na popruhu. Je zakázáno napínat bicí mechanismus (natahovat zbraň), dokud nejste připraveni vystřelit na cíl. Žádná zbraň nesmí být natažena nebo nabita při pohybu mezi stanovišti. Opakovací puška musí mít vyjmutý zásobník a být viditelně neschopná střelby.

PříspěvekNapsal: pát 28. bře 2014 9:42:44 
Člen CAFTA

Jak říká Kubajzz, nevím co je lepší dostat diabolkou do hlavy, nebo do nohy....

PříspěvekNapsal: pát 28. bře 2014 13:08:01 

Jozef píše:
OK. Na roznych videach vidiet sutaziacich prenasat vzduchovky na popruhu - remeni niektori hlavnou hore, ini hlavnou dole. Pravidla toto nejako upravuju? Podla mna je bezpecnejsie prenasat hlavnou hore ...

Ono je to asi jedno. Ústím nahoru se pušky tradičně nosí v armádě (kde to není zrovna jeden člen Mensy vedle druhého, přesto těch úrazů v důsledku nošení zase tak moc není). Nošení ústím dolů se zase více vidí u lovců. Důležité je to vybíjet a zbytečně s puškou nešermovat.

PříspěvekNapsal: stř 07. kvě 2014 16:08:21 
Člen CAFTA

cannis píše:
Pokud je zadaný KLEK a já neklekám, uvítal bych alespoň možnost odstřílet to v poloze STOJ. Jinak nemám výhrady, jen mi tam nadvou pozicích KLEK vadilo jediný.ve stoje jsem ji prostě neviděl a musel jít trochu do podřepu a samozřejmě ji dal 2x za 1.

pokud je předepsaná pozice KLEK, smí se střílet i ve stoje- pravidla to umožňují. Samozřejmě by měla být killzona vidět i při stoji, ne jen při kleku. opačně to možné není- pokud je STOJ, nesmí se střílet v kleče.

edit: teď koukám, že vyloženě napsané to v pravidlech není, ale každopádně je to tak ;)
Možná se to pravidlo schovává pouze tady v tom slovním spojení: " 5. Střelba v kleče/stoje ... "

Přílohy:
ffff.JPG
ffff.JPG [ 124.28 KiB | Zobrazeno 7075 krát ]

PříspěvekNapsal: stř 07. kvě 2014 16:16:05 

No a to právě byl ten problém, že jsem ji bohužel při svojí výšce viděl až s mírně pokrčenými koleny a to jak uznáš je poloha ještě horší než stoj :) . Marťyn i Svako určitě ví o které položce mluvím vzdálenější sklopku jsem ve stoje dal v obou kolech za 2 body ale bohužel tu lehčí, bližší variantu pouze za 1 a obdobná položka byla i ten druhý klek kohout a něco, přes větve prostě nešla viděl ze stoje a chtělo to opravdu hoodně dolů. Tohle nepíšu jako stížnost a rozhodně to žabákovi nepíšu jako výčitku. Pouze reaguji na jeho přání svěřit se i s věcmi, které kolikrát jednomu můžou uniknout. No a taky hlavně abychom nějak dostali do krve tohle myšlení potřebné ke stavění trati i pro nás v Popicích. Sna dje to pro tentokrát srozumitelnější.

PříspěvekNapsal: stř 07. kvě 2014 16:19:47 
Člen CAFTA

jojo, na tohle by měl myslet stavitel trati. ale ono se musí při stavbě myslet na spoustu a spoustu věcí...
například v Polsku jsem se ptal, jak dlouho a kolik lidí připravuje trať. odpověď zněla: 10 lidí, 8 hodin !!!

PříspěvekNapsal: stř 07. kvě 2014 16:20:32 

Konečně pro mě přínosná poznámka ke trati. Na toto jsem vůbec nevzpomněl, že když někdo nemůže kleknout, tak musí na to být vidět i ze stoje. Toto je velmi dobrá poznámka a děkuji. Kdo má další, tak sem s tím.

PříspěvekNapsal: stř 07. kvě 2014 16:43:03 
Člen CAFTA

Ok,vrať me se k problému samostatných střelců.V případě snad technického nebo jiného důvodu zpožděný účastník závodu se má chovat jak :?: Má možnost to dohnat,nebo odstoupit či dojít závod bez zápisu :?: Co na to naši odborníci.

PříspěvekNapsal: stř 07. kvě 2014 16:47:27 
Administrátor

Ke stojákům a klečákům - Ono to není tak jednoznačné.
Povinné polohy jsou proto povinné, že se mají dodržovat.
Jiná věc je, že případná horší poloha se všude a na všech závodech všeobecně toleruje.
Ale jedná se spíš o zvyklost. Není proto nutné, aby bral stavitel trati ohled nato, že někdo nechce střílet v kleče.

PříspěvekNapsal: stř 07. kvě 2014 16:53:22 
Člen CAFTA

no, předsedo, trochu bych se teď hádal a dovolím si nesouhlasit! :) ještě jsem našel jednu větu v pravidlech:
10. Stanoviště s polohou v kleče mají označení/symbol “Kneeling or Standing” umístěný na kolíku. Tento znak musí být jasně viditelný střelcem, stojícím na stanovišti.
“Kneeling or Standing” = klek nebo stoj! přece jen jsem se nějaký ty slovíčka v Anglii naučil ;) Takže platí, že stavitel by měl brát na stojící střelce zřetel...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 252 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina