FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je úte 17. čer 2025 10:28:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 548 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 55  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HW100
PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2016 19:26:38 
Člen CAFTA

Jenom dodám že samozřejmě jsou nejvíc konzistentní hodnoty za max stejných podmínek. ;) Tákže pokud třeba začínáte s měřením a nedosahujete takových výsledků,nezoufejte. :geek: Předseda určitě má záloze pro nás článek,jak toho dosáhnout. 8-) Já třeba začínám měření až po "zajetí" hlavně.Vystřílím kartuš cca 90 ran a měřím až druhé plnění.Plním pomalu ať se kartuš moc nezahřeje i tak ještě deset minut počkám.Samozřejmostí by měly být výběrové diabolky nebo aspoň stejná série.Nejlepší čerstvě otevřené,nevysušené a nezaoxidované. :ugeek: Dodržuju ustálenou teplota zbraně a okolí.No a nejlepší výsledky jsou z upnuté zbraně. :P

PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2016 19:47:33 
Člen CAFTA

Jenom chci taky dodat že pokud budu chtít u Hw plovoucí hlaveň z duvodu působení dřevěné pažby při různých vnějších vlivech (vlhko teplo zima atd) a vyndám horní okroužek z objímky v domění že se mi hlaveň nebude hýbat tak asi neuspěji.... Hlaveň je zasazená do stejné kostky co kartuše.Tak že pokavaď mi cosi hýbe s kartuší ,hýbe i s hlavní.bez vyosení v objímce. Tělo pušky je ze dvou"kostek" spojených mimo osu dvouma M6 šroubama. Kdo nevěří ať si vyndá železo z pažby,zastrčí jednoranny zasobník, a proti světlu uvidí při tlaku na konec kartuše zvětšující či zmenšující mezeru okolo zásobníku. Řešení - jednodílná montáž spojující oba díly pušky....

PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2016 20:11:31 

Napr u Walthera i Fajnky neni potreba kartusi dotahovat na fest. Muzes si s ni vrklat na vsechny strany aniz bys cvicil s pouzdrem systemu. Osobne kartusi nechavam tak .. volne.
U HW uz nevim jestli je nutny uplny dotazeni ale brejle bych vyhodil uplne viz tusim Martas nebo nechat ale plovouci jako Ranovak.

A ... "Nikdy nemluvim nepravdu" :) / Old Shatterhand /
Sedme pravidlo : "Nepokradeš"...

PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2016 20:30:45 
Administrátor

Stalker píše:
...
Manometr na HW kartuši dost často lže. Ukazuje 200bar a ještě tam 200bar není.
Vyzkoušeno díky lahvy s manometrem při plnění.
Tak že tam může být ran i víc.
Každopádně konzistence +-1,9 m/s je pěkná.

Lhát lžou, o tom žádná, podle mě je to jeden z důvodů, proč někdo dá hodně ran a druhý míň - oba si myslí, že tam foukli 200 barů, ale ve skutečnosti tam jeden má 210 a druhý 190.

Ale podle láhve s manometrem to nepoznáš. Manometr na láhvi ukazuje vždycky o 5 -20 bar více, protože musí přetlačit ventil v kartuši.

PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2016 21:17:04 

No jo. To mi hned nedocvaklo. Máš pravdu.

PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2016 23:54:39 

Termit píše:
Jenom chci taky dodat že pokud budu chtít u Hw plovoucí hlaveň z duvodu působení dřevěné pažby při různých vnějších vlivech (vlhko teplo zima atd) a vyndám horní okroužek z objímky v domění že se mi hlaveň nebude hýbat tak asi neuspěji.... Hlaveň je zasazená do stejné kostky co kartuše.Tak že pokavaď mi cosi hýbe s kartuší ,hýbe i s hlavní.bez vyosení v objímce. Tělo pušky je ze dvou"kostek" spojených mimo osu dvouma M6 šroubama. Kdo nevěří ať si vyndá železo z pažby,zastrčí jednoranny zasobník, a proti světlu uvidí při tlaku na konec kartuše zvětšující či zmenšující mezeru okolo zásobníku. Řešení - jednodílná montáž spojující oba díly pušky....

To samozřejmě vím. Ale osobně jsem na doporučení zkušenějších majitelů HW100 o-kroužek vyndal (Olča už ho tam ani neměla při koupi) a zatím jsem nepozoroval změnu nástřelu vlivem teploty nebo nějakých jiných vnějších vlivů. A to ani s použitím dvoudílné montáže. Takže to (alespoň zatím) považuji za dostatečné řešení.

PříspěvekNapsal: úte 16. úno 2016 16:03:51 
Člen CAFTA

Hele študentící :D a co kdyby ty manometry nelhaly a že by rozdílný tlak v kartuši způsobovala zvýšená teplota při plnění. :idea:

PříspěvekNapsal: úte 16. úno 2016 16:24:04 

Lui : Asi jsem to nepochopil. Jak jsi to myslel?
Pokud nelžou a oba mají stejný tlak a jeden vystřílí víc ran.... tak jakou roli hraje plnění?

Naposledy upravil Stalker dne úte 16. úno 2016 22:02:09, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte 16. úno 2016 19:57:55 
Člen CAFTA

Čím rychleji stlačíš plyn tím dosáhneš vyšší teplotu. ;) Pokud plníš rychle kartuš a hodně zahřeješ vzduch uvnitř, navýšíš tlak i o 20 bar. :ugeek: http://www.pokusyprodeti.cz/pokusy/fyzi ... znos-plynu :D :D :D

PříspěvekNapsal: úte 16. úno 2016 22:20:04 

To zná asi každý majitel PCP. A podle toho fouká.

Když to zkusíš porovnat, samozřejmě koukneš na kartuš než začnete střílet.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 548 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 55  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina