FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je úte 17. čer 2025 18:35:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 548 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 55  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HW100
PříspěvekNapsal: stř 10. čer 2015 14:59:45 
Administrátor

Jediný test na délku hlavně jsme kdysi dělali s Hellboyem v Břežanech, když jsme zkusmo prohazovali hlavně u Steyra. A zjistili jsme akorát, že mezi délkou 45cm a 60cm byl rozdíl v rychlosti zhruba 6-7 m/s.
Takže dá se říct že 2,5 cm hlavně přinese 1m/s na rychlosti. Ovšem to zjevně platí jenom od určité délky, pro tyto delší hlavně. ;)

PříspěvekNapsal: čtv 11. čer 2015 10:54:13 

doveda píše:
Ono to bude rozložením váhy než rozdílnou dýlkou hlavně,taky to bude v hlavě :D

taky si mysli,ze to bude spis vyvazenosti pusky a schonostmi strelce a ne tim zda mam lauf o 10 cm delsi nebo ne.... ale jak pise kubajjz rozdil je v rychlosti a mozna pisu zamerne mozna nepatne a zda vubec lepsi soustrel v tunelu,ale to jen odhaduji teorii

PříspěvekNapsal: čtv 11. čer 2015 12:28:57 
Člen CAFTA

Je pravda že to asi úplně otestovat přesně nejde,protože se určitě nedá říct nakolik je vliv střelce anebo pohyb hlavně při výstřelu na diabolku.Já jen chtěl aby to vyzkoušel někdo lepší než já a řek svůj názor. ;) Na druhé straně i výrobci pružinovek se snaží dávat co nejkratší hlaveň protože tam ten pohyb hlavně při výstřelu je evidentní. :mrgreen: No teoreticky při pohybu hlavně při výstřelu na diabolku tlačí dále setrvačná síla ve směru pohybu hlavně.Jinak řečeno diabolka nepůjde nahoru a dolů,ale do strany kam se zrovna při výstřelu pohybovala hlaveň a to i nepatrně.Délka hlavně tento jev ještě umocňuje,jasně pokud udržíš pušku v klidu tak tě to tak netrápí,ale co my se stařeckým třesem. :mrgreen: Největší vychýlení je asi okolo dvaceti metrů kde máme většinou všichni nastavený nejvyšší bod paraboly a pak se diabolka snaží vrátit asi vlivem její rotace zpátky do svislé přímky.Pokud je pohyb hlavně během výstřelu nahoru,posouvá setrvačná síla nejvyšší bod paraboly výšše a naopak. :ugeek: :lol: Tolik teorie v praxi to znamená že pokud se puška hodně hýbe musíš to bouchnout ohodně dříve. :D :shock: 8-)

PříspěvekNapsal: čtv 11. čer 2015 17:19:47 

ja se kdysi bavil o střelbě ze stoje přímo s vargou a zazněla tam věc ze něž mozek potažmo prst dá pokyn ke střelbě je puška úplně někde jinde něž člověk myslí z toho plyne ze se má střílet dřív než člověk zaměří tam kam chce protože mezitím tam puška jako "dojde" což teorie dobrá dává logiku ale já a asi mnoho znás neumí přesně určit předvídat kam se mi bude pohybovat puška než stisku spoušť :' -( jedině tréninkem a zkušenosti střelce

PříspěvekNapsal: pát 12. čer 2015 8:54:34 
Administrátor

Sešlo se mi teď doma několik HW100, tak tady je pro zajímavost rozdíl mezi lehkým a těžkým úderníkem.

Obrázek

PříspěvekNapsal: pát 12. čer 2015 10:13:19 

To by slo odfrezovat. Kubo, jaky je prinos zameny tezkeho za lehky?

PříspěvekNapsal: pát 12. čer 2015 11:13:50 
Administrátor

Jsou dva typy úderníků, lehký pro 7,5 J a těžký pro FAC. Jsou stejné, jenom z toho lehčího je ufrézovaná hmota z boku, ten těžký je tedy výrobně jednodušší, protože se nemusí dělat jedna drahá operace.
S tím lehkým nejde dosáhnout největší výkon (do vysokého tlaku je třeba pořádně udeřit) a s tím těžkým by to v 7,5 J fungovalo špatně, protože by byla velká spotřeba a špatná konzistence. Vlastně existují tři typy - ještě ten s antitamperem, ten je vlastně nejtěžší, protože má delší tyčku s pružinou.
Nicméně 16 J je taková střední hodnota, kde fungují všechny.
Zapomněl jsem je bohužel zvážit, ale obecně jsou úderníky v HW100 velmi těžké, stačí to srovnat třeba se Steyrem nebo Waltherem, kde jsou ty úderníky tak 5x lehčí. Ono je to poměrně velká masa, která se uvolňuje při stisku spouště a má vliv na výstřel. Dokonce i u těch lehkých úderníků ve Steyru nebo Waltheru konstruktérům stojí za to, k nim ještě přidávat stabilizery proti zpětnému rázu.
Těch kombinací v HW100 je strašně moc. Jsou 3 verze pušek s odlišnými díly (7,5J se od 16J liší málo, FAC se liší hodně), 2 typy úderníků, 2 typy pružin, 2 typy zdvihátek v regulátoru, různé škrtící díly, 3 délky hlavně a k tomu nespočet nastavení tlaku a bicí pružiny. Tohle všechno se musí zkombinovat a sladit. Všechno se to navíc v čase mění, protože Weihrauch občas dělá změny - už jsem třeba viděl 3 druhy pružin a asi 3 změněné díly v regulátoru...
U HW100, pokud se dá vzhledem k výše napsanému nastavit na 16J, je lehčí úderník evidentní přínos. Výstřel je pak takový kratší, sportovnější. Prostě je to cítit, že tam neletí taková váha.

PříspěvekNapsal: pát 12. čer 2015 13:03:04 
Administrátor

Tady jsou bicí pružiny. Vpravo je do 7,5 J verze, ta je z o desetinu milimetru slabšího drátu (1,55mm), počet závitů je stejný. Vlevo jsou dvě do 16J nebo do FAC, ty mají 1,65 mm. Mezi pružinou pro 16J a FAC není žádný rozdíl.

Obrázek

Ale aby to nebylo tak jednoduché, tak už jsem viděl i pružinu, která měla při stejné délce o jeden závit méně (tu mám ve svojí pušce, jestli se nepletu.

Obrázek

PříspěvekNapsal: pát 12. čer 2015 13:56:21 
Člen CAFTA

hellboy píše:
ja se kdysi bavil o střelbě ze stoje přímo s vargou a zazněla tam věc ze něž mozek potažmo prst dá pokyn ke střelbě je puška úplně někde jinde něž člověk myslí z toho plyne ze se má střílet dřív než člověk zaměří tam kam chce protože mezitím tam puška jako "dojde" což teorie dobrá dává logiku ale já a asi mnoho znás neumí přesně určit předvídat kam se mi bude pohybovat puška než stisku spoušť :' -( jedině tréninkem a zkušenosti střelce

Varga má pravdu,to je celkem velký problém při střelbě ve stoje.Bežná reakce normálního člověka je okolo 0,8 s než dojde povel hlava ruka.Piloti stíhaček to trénujou pod 0,5 s.To vím ještě s vojny kdy jsme vozili letcům do Migin petrolej. :mrgreen: Jestli něco hodně negativně ovlivňuje střelbu ve stoje tak tohle. :!:

Naposledy upravil Lui dne sob 13. čer 2015 7:12:56, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pát 12. čer 2015 14:13:10 
Administrátor

Podle těchto 4 šroubů poznáte verzi FAC. ;)

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 548 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 55  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina