No já nevím, ale po sobotě už jeden prohlásil: "Tak už jsem z těch pružin vyléčený!"
A já mám po dnešku skoro stejné pocity!
U nás bylo dnes krásně, tak jsme vyrazili trénovat. Včera mi nešly vůbec blízké sklopky, tak jsem si chtěl ověřit, že mi souhlasí nástřel na 1. nulu (tj. 13m). Po včerejším závodě jsem vyndal pušku z pouzdra a po prvních 3 nebo 5 ranách se nestačil divit. Nástřel byl o víc jak 1,5cm níž! Na 30m pak o víc jak 3 cm! To vysvětluje to, proč jsem ve druhé půlce závodu dal pouhé 3 nebo 4 dvojky. Doklikal jsem to, ale po dalších cca 30-ti ranách nástřel najednou začal jít prudce nahoru (asi o 1,5 cm na 30m). Tak jsem zase klikal zpět dolů. Pak jsem nastřeloval kamarádovu HW97 (dal si na ní nakonec Cobru 3-9x42) a ta létala téměř jednou dírou. Pak jsem stříleli na plechovky a následně jen tak na tréninkové sklopky. A já nedokázal v sedě s oporou položit sklopku s 35mm KZ na 30m! Tak jsem šel na terč a nástřel byl zase na 11h o 2cm výš! Tak jsem znova klikal...
Vystřílel jsem dneska asi půl krabičky exactů. Bolí mě celé tělo a levou ruku nemůžu natáhnout. Z chování své HW97 jsem naprosto zklamaný a střelba přestává být potěšením. Místo trénování pořád s něčím laboruji. Posledních cca 14 dní s montáží puškohledu (puškohled nebyl zcela v ose a při dotažení se pučkohled navíc nakláněl ke straně). V pruběhu dne jsem dotažení montáží a puškohledu kontroloval a všechno sedí, nic se nepovolilo, ani nepohlo. Takže jedině že by odešel Viper 10x44 SCB. Po 4.000 ranách...
Zítra si nafoukám Steyra.