Napsal jsem Alesovi, milej typek, ale rovnou mi rekl ze ted dva tydny nema cas a ze stejně nemá ani žádný dily jestli bude něco třeba. Kouknul jsem se teda na youtube jak se provádí rozborka a šel zjistit jestli amaterský oko uvidí nějakou zradu.
Moc jsem si nefandil, přecejen já jsem nevypálil ani dvě krabičky a předchozí majitel jí měl údajně jen na poličku.
Pánové

Všechno uvnitř bylo plné černého bláta, vystřílené možná deseti tisíce, těsnění pístu propálené viz obrázek.
Občůral mě (latinsky: ojebal) ...no co už

Od strixe tedy kupuji za 150kc nové těsnění, všechno odmastim, namastim čim se má mastit a jede se dál.
Jako nováček jsem teď po boji vlastně docela spokojen, že jsem musel sám servisovat před prvním trefeným terčem. Zdá se že na tom nic není.
PS: Puška mi fest kope a twankuje. Pro zmírnění mlácení pružiny při výstřelu, torque recoil a dalším menších neduhů, jsem pochopil že se eazy peazy dá použít modding. Prozatím jsem našel dva témeř identické mody, oba defakto jen plastove guidy do pruziny, mozna sleeve na pruzinu, podlozky, mazani. Jeden je AirJoe (DE), druhy je TBT (UK). Máte s tím někdo zkušenost?
Podle následujícího solidního videa mohou být rozdíly téměř působivé.
https://www.youtube.com/watch?v=wn7FALlP_mY