FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je stř 18. čer 2025 23:57:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 218 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 02. úno 2015 14:25:29 
Člen CAFTA

Před čtrnácti dny jsem byl v Plzni požádat o EZP(měl jsem vyplněný potřebný dokument a fotku), roztěkaný pán mě požádal o doklad a po tom co jsem mu podal občanku na mě zvýšeným tónem spustil " to nemáte zbroják?" odpověděl jsem že ne, v tom pán ještě přitvrdil a ještě trochu hlasitěji povídá " to si dete žádat o EZP a nemáte zbroják?" odpověděl jsem že ho na zbraň kat. D nepotřebuju. To už pán koukal celkem rozčíleně a jeho obličej začal lehce rudnout, vypadalo to že asi sežere mě nebo ten formulář co mačkal v ruce. Naštěstí byli v místnosti jeho dva kolegové, zdáli se trochu inteligentnější a řekli mu že to fakt jde a že mi EZP může udělat i bez zbrojáku. Pán vychladnul, vzal si kontakt s tím že to bude trvat nejmíň dva týdny a rozloučil se. Ještě ten den odpoledne mi zavolal s tím že si můžu zítra přijít vyzvednout svůj EZP...

Tak to nevzdávejte a zkuste to znova, třeba budou mít lepší náladu. Na jejich stránkách uvádí Strakonice http://www.zbrojniprukazy.cz/kontakt/#jihocesky-kraj , zkuste tam třeba napřed zavolat... Držím palce

PříspěvekNapsal: pon 02. úno 2015 14:40:23 

Tady se to asi neslo v podobném duchu :( :
"Vy nemáte zbraň s sebou?! A co tady tedy chcete!"
"Na zbraň kategorie D se EZP nevydává"
"Proč to vůbec potřebujete?" odpověď: Kvůli převoz přes NSR, kde mají povoleno jen 7,5J.
"Nevím o čem to mluvíte, jakých 7,5J?"
"Vyřiďte si to na krajském ředitelství, ti Vám to vydají..." (ti nás bohužel poslali do Strakonic...)

Asi se budu muset zase na oddělení zbraní rozčílit. Naposledy to bylo když jsem prodlužoval ZP, kdy mi úřednice od stolu řekla, že jsem feťák a že mi ho neprodlouží protože to tak má uvedeno v nějaké své interní databázi (nad kterou žádný občan nemá kontrolu, co si tam o něm policie vede)! Skončilo to stížností na GIBS, kde sice uznali, že si úřednice chybně vyložila záznam u mého jména (související s drobnou dopr. nehodou v důsledku nepřiměřené rychlosti asi před 15-ti lety - bez alkoholu, podotýkám!!!) ale přesto mi sdělili, že mají jako PČR právo si vést své záznamy o lidech nezávisle na výpisech a opisech z rejstříku trestů apod. A nikdo nemá právo vědět, co tam o něm shromažďují, neboť je to prý pro interní potřeby PČR! :shock:

PříspěvekNapsal: pon 02. úno 2015 14:46:23 
Moderátor

Asi je to všude jiné, v Karviné bez problémů.
Před vánočními svátky jsem zavolal na PČR co si mám přinést na EZP, chtěli vidět i zbraně, na kterých hledali znak zkušebny a 29.12. jsem si vyzvedl EZP. Paní se na můj příchod připravila, protože na stole měla vytištěnou Kubajzovu žádost a stáje si v paragrafech zákona hledala výklad, aby bylo vše v pořádku.
Prostě je to o lidech a jejich ochotě řešit něco nového.

PříspěvekNapsal: pon 02. úno 2015 14:53:57 

Moje zkušenost je taky velmi pozitivní.
Nejdříve jsem zavolal, co sebou.
Potom jsem přišel, jak píše Olda - chtěli vidět zbraň, našli značku. V pohodě.
Následně jsem ještě k sobě nechal zapsat dvě další pušky a dáma mě dostala, když se zeptala:"Jak moc na to pospícháte, my toho máme teď moc, jsou dovolené atd.....bude stačit následující úřední den?"
Takže Liberec absolutně bez problémů. Vědí o čem to je. I když se přiznali, že jsem byl se vzduchovkou do EZP první.

PříspěvekNapsal: pon 02. úno 2015 15:01:47 
Člen CAFTA

Tak se zaptam jako ciziniec :)

Mám nějakou šanci na EZP?
Trvale bydliste mam (Praha 5), prechodny pobyt v Cesku budu mit za 2 tydne.
Cestina - vyborna.
Zvladnu? :)
Nebo musim se koupit Walthera v Anglie a tam ho nehat ? :)

PříspěvekNapsal: pon 02. úno 2015 15:08:29 

Nechám ti ho napsat na sebe. Nebudeš první ;)

PříspěvekNapsal: pon 02. úno 2015 15:10:47 
Moderátor

Radlukaj:
Dle zákona o zbraních 119/2002 musíš mít trvalý pobyt viz.:

§49 [Komentář WK]

Evropský zbrojní pas

(1) Evropský zbrojní pas je veřejná listina, která jeho držitele opravňuje při cestách do jiných členských států vézt s sebou zbraň v něm zapsanou a střelivo do této zbraně v množství odpovídajícím účelu použití, pokud členský stát, do kterého nebo přes který cestuje, udělil povolení k cestě s touto zbraní. Vzor evropského zbrojního pasu stanoví prováděcí právní předpis.

(2) Odchylně od odstavce 1 může lovec zbraň uvedenou v § 6 písm. a) a b), anebo sportovní střelec zbraň uvedenou v § 5 písm. a) až f) nebo v § 6 písm. a) a b), vézt s sebou bez předchozího povolení 1 nebo více těchto zbraní během cesty přes 2 nebo více členských států s cílem vykonávat loveckou nebo sportovní činnost, pokud je držitelem evropského zbrojního pasu, ve kterém je taková zbraň nebo takové zbraně uvedeny, a pokud může prokázat účel své cesty, zejména předložením pozvání. Tato výjimka však neplatí při cestě do členského státu, který zakázal nabývání a držení dotyčné zbraně nebo který je podmiňuje udělením povolení. V tomto případě musí být proveden záznam v evropském zbrojním pase.

(3) Evropský zbrojní pas vydá příslušný útvar policie fyzické osobě, která má místo pobytu na území České republiky a je oprávněným držitelem zbraně. Žádost o vydání tohoto pasu se podává na předepsaném tiskopise, jehož vzor stanoví prováděcí právní předpis, a musí obsahovat osobní údaje žadatele; k žádosti žadatel připojí fotografii.

PříspěvekNapsal: pon 02. úno 2015 19:51:35 
Člen CAFTA

Ja jsem s EZP v Prerove trosku bojoval... Ale po tom, co jsme vyresili detaily, jako ze nemam zbrojak a chci EZP, ze je to na vzduchovku, ktera neni v registru zbrani, bo tam byt nemusi, trosku jsem mel obavu z nove znacky zkusebny a taky to proslo, mam EZP vystaveny, sice mi z nazvu pusky HFT500 zbylo jen HF, ale EZP mam, cislo zbrane a ze je to D tam mam napsane, tak to uspesne proslo. Pravda, beru to trosku opacne, nez jsou asi zvykli, EZP jsem vyzvedaval v prosinci, zadost na zkousky na ZP jsem daval minuly tyden, dva tydny po MS delam zkousky na zbrojak.

PříspěvekNapsal: úte 10. úno 2015 6:51:45 
Člen CAFTA

Já na ty naše jesenické cajty, co jsou na zbraních nedám dopustit. EZP úplně v klidu a ať tam přijdu kdy tam přijdu, tak není problém. Jednu zbraň mi dokonce paní přihlašovala na Silvestra. Maximální ochota! Jak to tak čtu, tak jsem opravdu rád, že tu máme takové v pohodě lidi.

PříspěvekNapsal: úte 10. úno 2015 7:29:14 
Člen CAFTA

Ja taky v pohode, byl jsem tam pred vanoci a vyzvedaval jsem mezi svatkama, uplne v pohode. Kdyz jsem daval prihlasku na zkousky, taky bez problemu, nestezuju si. Jen jsem v prvni chvili asi trosku prekvapil, ze vyrizuju papiry na vzduchovku, ktera je u nas bez papiru...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 218 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina