FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je stř 18. čer 2025 21:58:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 198 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 20. dub 2015 21:01:46 
Moderátor

Lui ty jsi to vůbec nepochopil, o flintu tu od začátku vůbec neslo. Vysvětlovat to znovu se mi opravdu nechce......

PříspěvekNapsal: pon 20. dub 2015 22:18:33 
Člen CAFTA

JežíšíMarjánko, samozřejmě že nejde o flintu :roll: .Když máš jasný cíl (třeba větší killzonu)tak stavitel tratě (Bedroš) se snaží střelbu ztížít překážkou.Pak už musíš (ty) při střelbě přemýšlet jak ta diabolka asi poletí okolo překážky a zároveň aby trefila za ni killzonu sklopky.A to ta flinta sama nevymyslí,ať je jakákoliv. :idea: Proto ty závody vyhrávají lidi co si to umí dát všechno dohromady.Vítr,sklon,překážku,vzdálenost aj. Já jsem na to líny lempl,tákže to beru spíš rekreačně,ale aspoň se u toho tak nerozčiluju. :D

PříspěvekNapsal: úte 21. dub 2015 2:53:38 
Moderátor

Tak ještě jednou a naposled, zkusím to trochu rozvést :roll: Je mi jasné že "sprinter z bolavou nohou" asi žádný závod nevyhraje byť má vybavení sebelepší. To je fakt, který si sice (on sám, tedy já) nerad připouští ale dobře o něm ví a je "vděčný" když mu to někdo připomene. Je však natolik zapálený, že to bude zkoušet pořád, ne aby vyhrával ale prostě jen proto že chce a má to rád ;)

Po závodě jsem o té traťi s Bedrošem mluvil a přiznám se že jeho odpověď mě dost zamrzela tak jako mě mrzí, že se zatím ani nevyjádřil k tomu, co se tu na tohle téma napsalo. Řekl mi "Zdendo, já vím a chápu že to pro tebe bylo asi dost náročné, ale přece by jsi nechtěl abych kvůli jednomu či pár jedincům přihlížel a přizpůsoboval stavění traťi. " Hergot a proč né, těch jedinců s nějakou tou indispozicí je docela dost, mohu je klidně jmenovat. Mě přeci nejde o to dávat 40mm killzony na 20m, jak tu někde psal Jirka, ale o to udělat tu trať trochu "user friendly- uživatesky přijatelnější" Tak aby se člověk když zaujme polohu nemusel kroutit do paragrafu, kvůli volnému výhledu na sklopku přes nějaké křoví na sedmi stanovištích za sebou. Vítám Svakovi doplňkové soutěže ve kterých si ti opravdoví borci, mohou dokazovat jak na tom opravdu jsou a přitom i řádně potrénovat. Já to obdivuji, sám už bohužel vím jak na tom jsem a nic si dokazovat nepotřebuji nebo spíš nemůžu. Podmínky by zůstali přece pro každého "stejné", takže trať na 15stanovišť, přijatelná poloha a(v rámci možností) volný výhled na sklopku mi zase nepřijde býti takovým "luxusem" který nelze realizovat. Nechci aby se toto nadále bralo jako kritika sobotní traťi, ale spíše jako podmět k zamyšlení.

PříspěvekNapsal: úte 21. dub 2015 5:05:58 
Člen CAFTA

Zdeněčku, že ty máš nějakou tu menopauzu? :)
Trať byla parádní a díky za ni! Tečka ;)
To nevím, co bys říkal třeba v takovejch Břežanech až bys ležel na valu ( nejdřív by ses na něj musel vydrápat, pak by ti teprve podal kolega pušku ), přitom bys neustále klouzal dolů, nebo ležel v rygolu na kraji pole prohnutej jako U, nebo ležel hlavou dolů, nebo na loktech bo sklopka by nebyla za horizontem vidět atd. Možná díky takovým zkušenostem nejsem nikterak zhýčkanej a takovouto trať co byla v Lipové považuji za dětskou rýmu :lol:

PříspěvekNapsal: úte 21. dub 2015 6:28:30 
Člen CAFTA

Podmínky v zimě při Polském Poháru. :D :D :D

Přílohy:
bez názvu.png
bez názvu.png [ 234.73 KiB | Zobrazeno 6558 krát ]

PříspěvekNapsal: úte 21. dub 2015 7:44:18 
Moderátor

Nevím jakou mám "pauzu" Martine, ale možná je načase si nějakou udělat ;)
Lui: A víš že v Americe jsou blázni, co chodí lovit pumy jen tak s nožem :roll: :lol:
Čekal jsem spíše reakci od Bedroše, ale nejspíš marně........ :idea:

PříspěvekNapsal: úte 21. dub 2015 8:02:42 

Nebyl jsem tam, ale když to tak čtu, tak jsem rád že jsem do Lipové ani nejel...

Souhlasím se Zdendou. Např. v UK se běžně závodů zúčastňují i různě handikepovaní střelci (o berlích, bez jedné nohy, bez dvou nohou - oba případy jsem zažil vloni) a trať byla těžká i bez toho, aby se muselo ležet hlavou dolů 2x zlomený v nějakém rigolu. Zřejmě stavitelé u nás to stále ještě neumí a tak po období "zlámaných páteří" teď budeme mít období "čím více větviček, tím lépe".... :(

MartinK: Letos byl v PB jen jeden val úplně na závěr a zlomenej v brázdě taky nikdo nemusel střílet za celou zimu. Jsem rád, že v tomto ohledu někteří stavitelé už dostali rozum.

Některá stanoviště se střelbou z loktů beru jako jako samozřejmost, to k tomu patří.

PříspěvekNapsal: úte 21. dub 2015 8:21:20 
Moderátor

Díky za podporu ;) , ale zdá se že tu někteří nerozumí, nebo nechtějí rozumět tomu co se tu snažím říci :( . Sytý hold hladovému neuvěří :idea:
Tady jsou výsledky:

Přílohy:
výsledky hft.jpg
výsledky hft.jpg [ 121.54 KiB | Zobrazeno 6534 krát ]
Výsledky recoil.jpg
Výsledky recoil.jpg [ 29.5 KiB | Zobrazeno 6534 krát ]
výsledky junior.jpg
výsledky junior.jpg [ 22.49 KiB | Zobrazeno 6534 krát ]
hft extrem.jpg
hft extrem.jpg [ 52.31 KiB | Zobrazeno 6534 krát ]
siluety.jpg
siluety.jpg [ 50.82 KiB | Zobrazeno 6534 krát ]
siluety recoil.jpg
siluety recoil.jpg [ 27.63 KiB | Zobrazeno 6534 krát ]

PříspěvekNapsal: úte 21. dub 2015 8:55:49 

ranovak píše:
Nebyl jsem tam, ale když to tak čtu, tak jsem rád že jsem do Lipové ani nejel...

Souhlasím se Zdendou. Např. v UK se běžně závodů zúčastňují i různě handikepovaní střelci (o berlích, bez jedné nohy, bez dvou nohou - oba případy jsem zažil vloni) a trať byla těžká i bez toho, aby se muselo ležet hlavou dolů 2x zlomený v nějakém rigolu. Zřejmě stavitelé u nás to stále ještě neumí a tak po období "zlámaných páteří" teď budeme mít období "čím více větviček, tím lépe".... :(

MartinK: Letos byl v PB jen jeden val úplně na závěr a zlomenej v brázdě taky nikdo nemusel střílet za celou zimu. Jsem rád, že v tomto ohledu někteří stavitelé už dostali rozum.

Některá stanoviště se střelbou z loktů beru jako jako samozřejmost, to k tomu patří.

Normalne bych tyhle zabomysi valky nechal byt, ale na tohle musim reagovat :)

Trat nemela jedinou krkolomnou ci jinou podobnou polohu... aspon pro me ne... (byla tam jedna hlavou lehce dolu)
Co asi vadilo je to, ze clovek nelehl a sklopku nemel hned na ocich... proste musel hledat a hloubat chvili jak ji propasovat mezi stromy...
U nekterych zavodu si kolem 30 sklopky rikam, uz aby byl konec a predstavuju si orosene skopek :)
Ale tady jsem ten pocit nemel...

cus R

"HFT, WTF?!?"
"Puška není salám."

PříspěvekNapsal: úte 21. dub 2015 9:29:24 
Člen CAFTA

Pod tohle se mile rád podepíšu. Bylo to přesně tak jak napsal Ríša.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 198 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina