Hezky se nám rozproudila diskuse
S dovolením VladimíraK, sem přidám kus naší soukromé korespondence
VladimirK píše:
Ahoj Michale
Ja se přikláním k názoru, že započítat do hodnocení by se měly závody s minimem 30 účastníku.
A MČR bych do celku započítal, je to velký a kvalitní závod, tím pádem patří do nominačních.
Vladimír
Ahoj Vladimíre,
Diskutujme o tom.
Kdysi bylo pravidlo, že mistr republiky je zařazen do nominace, či lépe řečeno že je automaticky součástí repre týmu.
Myslím si, že toto pravidlo zachováváme. Nejde o to, že MR nebylo kvalitní, rád bych byl, aby tomu bylo naopak. Tedy, že převyšuje svou kvalitou závody ostatní. Je to prostě jiná kategorie, zatím je otevřené, ale teoreticky by se do budoucna mohlo stát, že na MR se musíš nějak kvalifikovat. Třeba přes pohár...

K tomu počtu závodníků. Dal jsem si tu práci a zjistil, jak to bylo s počty klasifikovaných závodníků v CP 2024. Loni by jich bylo osm. Viz níže. Trochu mi uniká smysl vámi prosazovaného pravidla. Zkuste mi to vysvětlit. Zatím jsem neslyšel od tebe ani Oldy, čemu by to pomohlo. Docházelo by k tomu, že by byly závody vyškrtávány pro malou účast, takže by se pravidla vlastně měnila v průběhu poháru. Nebyl by jsi schopen si naplánovat svou účast v poháru...
Představa, že jedu třeba do Pertušova, abych nabral procenta do poháru, začne pršet a půlka lidí nepřijede, aby jim nezmoklo, od flinty po účes, nechť si každý doplní sám, a dozvím se, že závod nebude započítán, protože je nás jen 26. Mám to tam přes 200 km. To bych se na to asi vykašlal, jezdil bych jen na "domácí" závody. Což je přesně proti myšlence Poháru: "donutit jezdit lidi i na závody, které nemají za humny".
Aš 13.4.2024 NKS 33Skalice 20.4.2024Beskydští vzduchovkáři 26
Skalice 21.4.2024Beskydští vzduchovkáři 26
Stárkov 4.5.2024 Česká sklopka 29
Stárkov 5.5.2024 Česká sklopka 26
Vacenovice 15.6.2024 HFT WINNERS 56Vacenovice 16.6.2024 HFT WINNERS 54Bohumín 22.6.2024 Česká sklopka 97Bohumín 23.6.2024 Česká sklopka 95Petrušov 29.6.2024 HFT Morava Sever 35Petrušov 30.6.2024 HFT Morava Sever 36Petrušov 28.9.2024 HFT Morava Sever 24
Petrušov 29.9.2024 HFT Morava Sever 22
Aš 5.10.2024NKS 27
Aš 6.10.2024 NKS 28
Stárkov 19.10.2024 Česká sklopka 22
Stárkov 20.10.2024 Česká sklopka 23
Starý Kolín 16.11.2024 JELEN Team 31Michal
P.S.
Mezitím jsme si s v Vladimírem po telefonu vyjasnili svá stanoviska.
Dospěli jsme k tomu, že pro rok 2025 nebudeme zavádět redukci počtu závodů podle účasti závodníků, ani nebudeme zařazovat MR do poháru. Budeme však o návrzích diskutovat
P.S.S.
Oldo, omlouvám se, že jsem tě na VH odbyl. Byla tam opět vyhrocená atmosféra a nechtěl jsem zažít to co bylo na VH 2022 v Tuhani.
Shrnu-li nominační pravidla:
V nominaci je automaticky Mistr republiky a první tři z Poháru, další se doplňují podle momentální střelecké formy, výsledků v Poháru (loňském i letošním), zkušeností z výjezdů do zahraničí.
Další podmínkou nutnou, nikoliv však postačující, je přihlášení se k účasti na daném závodě, na který se nominace sestavuje.
Pravidla jsou nastavena, ale není to tak, že každý kdo všechna splní bude automaticky v týmu. Mnohdy jsme nuceni slevit nebo naopak vybírat mezi dvěma stejně dobrými střelci. Tím jste nás, myslím, pověřili...