FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je úte 22. dub 2025 4:38:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HW77 - 16J - podivnosti v optikou
PříspěvekNapsal: ned 09. bře 2025 20:25:31 

Ahoj, mám dvě otázky, zkušeností mám omezené a pokusím se s vaší pomocí vyloučit/potvrdit, zda uvedené chování je běžné.

1 - HW77 má 11mm rybinu a mě prostě po ní klouže optika (dvě očka) směrem ke střelci. Očka jsou už tak brutálně dorvaná, že začínají ničit vlastní upínací mechanismus (každé má 2 šrouby). Ničí dokonce už i rybinu, a stejně se celá optika každých 200 výstřelů o centymetr posunutá. Toto chování bych u 16J běžné zbraně považoval za překvapivé.

2 - Možná souvisí s problémem číslo 1. Mám nedrahou optiku https://www.balistas.cz/puskohled-nikko-stirling-mountmaster-3-9x40-1-2-mildot-ao-ir?utm_campaign=Puskohled+Nikko+Stirling+MountMaster+3-9x40+1%2F2+Mildot+AO+IR která drží nástřel několik set střel a pak začne ulítávat. Zbran tedy vezmu znovu na stolici a zjistím že pro dosažení stejného nástřelu musím najednou udělat 10+ kliků. Taková věc se může stát, že 3x denně musíte znovu nastřelit optiku anižbyste udělali jakýkoliv zásah, pád, náraz?

Je možné že optika za 2K+ je na pružinovky příliš levná a projevuje se to tím že nedrží nástřel a vlastně ani na flintě? :D

Děkuji, že zkrotíte vtipné narážky a ať se daří. Prozatím jsem si Weihrauch moc neužil když optika má pocit každou hodinu že zapoměla kde je :D

Naposledy upravil Pavel Havránek dne úte 11. bře 2025 10:03:38, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: Re: WH77 - 16J - podivnosti v optikou
PříspěvekNapsal: pon 10. bře 2025 19:17:18 

Tak, všechno beru zpět, po jednom dni už mě netrápí optika. Tentokrát rovnou praskla celá pažba aniž by se cokoliv stalo. Neuvěřitelné

Přílohy:
Poznámka: prasklina
prasklina (2).jpg
prasklina (2).jpg [ 128.71 KiB | Zobrazeno 29975 krát ]

PříspěvekNapsal: pon 10. bře 2025 19:50:57 
Administrátor

Vybrat správnou montáž a optiku je jiné kafe. Tady se holt musíš smířit s tím, že aby se z toho dalo střílet, tak puškohled musí cenově a kvalitativně odpovídat zbrani.
A tohle Nikko Stirling 3-9x40 nesplňuje. Optika za 2 tisíce prostě nevydrží ty nárazy pístu. Si představ ten píst jako kladivo, které žene pružina o velikosti, kterou vidíš ve vzduchovce, co naráží do zbraně s přimontovaným puškohledem. To tyhle levné optiky nevydrží dlouho.
Nejhorší kombinace je silná levná vzduchovka (nějaká čína nebo turek), na ní nevydrží nic, ta rozkope všechno, a nakonec se obvykle rozbije sama.
Naštěstí máš vzduchovku, co je odolná, vyrobená z materiálu, na kterém se nešetří, je těžká a má "jenom" 16 joulů, takže nějaký Valiant nebo Optisan za řekněme 6 tisíc by to měl ustát.
Nevím na co to chceš, ale za sebe bych poradil Valiant 10x32 s pevným zvětšením (méně mechanických dílů = méně problémů) a ta firma sídlí u nás, takže není problém s případným servisem nebo výměnou.

PříspěvekNapsal: pon 10. bře 2025 19:57:08 
Administrátor

Tak koukám, že to prasklo, takže reklamovat a vrátit.
Zajímavé, že prasklých lepenicových pažeb už jsem viděl víc, nejenom od Weihrauchu. Bych řekl, že o dost víc než čistě dřevěných.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina