Ahoj, mám dvě otázky, zkušeností mám omezené a pokusím se s vaší pomocí vyloučit/potvrdit, zda uvedené chování je běžné.
1 - HW77 má 11mm rybinu a mě prostě po ní klouže optika (dvě očka) směrem ke střelci. Očka jsou už tak brutálně dorvaná, že začínají ničit vlastní upínací mechanismus (každé má 2 šrouby). Ničí dokonce už i rybinu, a stejně se celá optika každých 200 výstřelů o centymetr posunutá. Toto chování bych u 16J běžné zbraně považoval za překvapivé.
2 - Možná souvisí s problémem číslo 1. Mám nedrahou optiku
https://www.balistas.cz/puskohled-nikko-stirling-mountmaster-3-9x40-1-2-mildot-ao-ir?utm_campaign=Puskohled+Nikko+Stirling+MountMaster+3-9x40+1%2F2+Mildot+AO+IR která drží nástřel několik set střel a pak začne ulítávat. Zbran tedy vezmu znovu na stolici a zjistím že pro dosažení stejného nástřelu musím najednou udělat 10+ kliků. Taková věc se může stát, že 3x denně musíte znovu nastřelit optiku anižbyste udělali jakýkoliv zásah, pád, náraz?
Je možné že optika za 2K+ je na pružinovky příliš levná a projevuje se to tím že nedrží nástřel a vlastně ani na flintě?

Děkuji, že zkrotíte vtipné narážky a ať se daří. Prozatím jsem si Weihrauch moc neužil když optika má pocit každou hodinu že zapoměla kde je