Musím se tady s vámi o něco podělit.
Když rozebírám všechny ty háwéčka, tak obvykle se jedná o velmi pěkně udržované pušky, o které se jejich majitelé dobře starají, případně s ní aspoň nedělají nic, což je taky dobře. To je pak radost je servisovat, obvykle stačí zkontrolovat tlak a případně ho seřídit. Někdy se musí sundat i antitamper, to je když si to majitel přeje nebo je nastavený moc velký přítlak na bici pružinu (poznáte to tak, že úderník by se při vybité zbrani měl tyčky ventilu jen tak lehce dotýkat), někdy vyměnit tu zprofanovanou prasklou malou pružinku nebo nějaké to těsnění, no a samozřejmě vevnitř vyčistit a promazat. Zrovna včera se mi povedla jedna puška pěkně poladit na asi 130 ran v dobré konzistenci, a i když mě to stálo celé odpoledne, tak z toho mám prostě dobrý pocit.
No, ale pak jsou i jiné případy. Nedávno se mi dostala do ruky puška, na které se vyřádil kutil domácí...
Majitel za to nemůže, už to tak údajně koupil a problém že je ten, že uniká tlak. Když jsem sundal pažbu a spoušť, tak jsem jenom zíral, co všechno tam je.
Na fotkách vidíte unikátní konstrukční detaily, nevím, proč a z jakého důvodu to tak někdo dělal.

Zadek byl něčím rozbouchaný, ani nešel vytáhnout úderník.

Další věci, jako ztracený šroub v bloku ventilu (proto vzduch uniká) nebo stržené šroubky ani nepočítám...
Tak vlastně jsem ani dohromady nic říct nechtěl, jenom že dávejte si pozor, co kupujete a nebo když už se do něčeho pouštíte, tak zvažte, jestli víte co děláte.