FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je úte 17. čer 2025 7:10:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jihočeská sklopka - 4.10.2014
PříspěvekNapsal: pon 29. zář 2014 20:49:49 

Kobajz: Jo, to je mi také jasné. Stejna jako omezený počet druhů zvířátek. Ale po nějakých zmatcích už nebyly síly dělat těch výkresů x variant, aby tam nemusely být redukce. Tak jsem nakonec zvolil variantu s redukcema. Ale předpokládám, že tyhle zvířátka ještě nebudete mít nakoukaný a tak to na prvních závodech snad vadit nebude.

PříspěvekNapsal: pon 29. zář 2014 21:46:24 
Administrátor

Omezený počet zvířátek je právě pro závody dobré, protože lidi si nezafixujou jejich velikosti. Blbé je akorát když je na závodech nějaká zapamatovatelná extrasklopka, např. v Anglii pavučina, kde každý ví, jaká je to killzóna atd. a nakoukají si to. Ono obecně jdou sklopky docela dobře nakoukat, proto se třeba my i Poláci v Anglii oproti místním docela trápíme, přitom u nás bychom je rozstříleli. Z toho důvodu mám sklopky stejného tvaru, ale s různými velikostmi killzón (např. zajíc 15, 20, 25, 35, 40), aby to nebylo tak jednoduché. Jinak si to člověk co hodně střílí poměrně rychle zapamatuje.
Ze stejného důvodu nemám moc rád dvoukolové závody. Například v neděli v Žalanech jsem druhé kolo neměřil ani jednu sklopku, ale šel jsem vzdálenosti z paměti z prvního kola a netrefil jsem kromě jednoho stojáku bez opory jenom jelena na jedničce, kterého jsem nedal ani v prvním kole, kdy jsem myslel, že je na 35m, tak ve druhém jsem ho dával univerzálním Burris dotem a kvůli větru na pravý okraj, ale málo, přefouklo mi to diabolku na levou stranu. Prostě pro toho, kdo hodně střílí, je to druhé kolo to samé, jako střílet v jednom kole po dvou ranách na sklopku.
Až budu zase příště obměňovat sklopky, tak nechám udělat jejich velikosti procentuálně změněné podle velikosti killzón, to bude teprve sranda. ;)

PříspěvekNapsal: pon 29. zář 2014 22:17:55 

Kubajzz píše:
Až budu zase příště obměňovat sklopky, tak nechám udělat jejich velikosti procentuálně změněné podle velikosti killzón, to bude teprve sranda. ;)

Nechtěl jsem to prozrazovat, ale přesně tohle máme vymyšlené. Jen jsme nestihli včas dodat příslušné varianty výkresů. Takže tato varianta bude až ve druhé várce sklopek ;)

PříspěvekNapsal: úte 30. zář 2014 10:33:21 

Jakube ale když po prvním kole cca polovinu sklopek přehodíš o pár metru ? Tak to je taky zakerne a ne tak jednoduche ci nikoliv ?

PříspěvekNapsal: úte 30. zář 2014 11:22:12 
Administrátor

Když to aspoň částečně popřeházíš, tak to je pak samozřejmě jiný závod.
Stačí třeba jenom přepíchat kolíky, prohodit stojáky s ležákama a hned je to o něčem jiném. ;)

PříspěvekNapsal: úte 30. zář 2014 14:17:23 
Člen CAFTA

Několik "stejných" sklopek poměrově zmenšených/zvětšených máme taky, ale valná většina je po jednom kuse, dal jsem přednost pestrosti tvarů :mrgreen: , i když důvody pro málo druhů sklopek mají taky svojí váhu. Jinak jak už jsem psal, od příště přecházíme na jedno kolo po dvaceti stanovištích, nakonec to vyjde líp i časově, mezi koly jsem si stihl dát tak maximálně housku a to jsme jenom přehodili polohy a dál se upravovaly pouhá dvě stanoviště.

ranovak: Hezký počin, držím palce, kdybys dělal další sklopky, nech si udělat delší tu trčící pevnou část za kterou se sklopka natahuje, stačí + dva/tři centimetry a síla potřebná pro natažení je úplně jinde. Zip

PříspěvekNapsal: stř 01. říj 2014 14:15:55 

Prosím všechny, kdož uvažují, že by v sobotu přijeli, aby se nahlásili pomocí formuláře, nebo mi alespoň napsali SZ. Zítra odpoledne musím nahlásit počet účastníků kvůli zajištění občerstvení, tak aby se na všechny dostalo! :D

Pokud chce někdo jít závod jen na aby si vyzkoušel tuto disciplínu, může se mi také ozvat nebo se přihlásit jako host a jeho výsledky nebudou zveřejněny.

PříspěvekNapsal: stř 01. říj 2014 16:36:30 
Člen CAFTA

Radku bude moznost si dofouknout, abych nemusel tahat flasku pres pul republiky?

PříspěvekNapsal: stř 01. říj 2014 18:44:28 

Moloto: U mne bohužel ne. Nemám flašku (resp. ji mám, ale bez hadiček a nepoužívám ji a zítra ji už asi nikde nestihnu nechat naplnit). Já foukám všechny větrovky pumpou s Quickfilem na HW. Toto jsem bohužel nedomyslel.

PříspěvekNapsal: stř 01. říj 2014 18:54:13 
Administrátor

Můžeš si fouknout ode mně, já vozím flašku furt.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina