1. Hledám odpověd proč jsem musel v Drozdově zvedat nástřel na 30m o cca10mm,když jsem měl
v hale nastřeleno na 0?Může být různými vlivy,dopravou,změnou venkovní teploty,vlhlostí na HW100.
2.Proč jsem musel po výše uvedené změně nástřelu zvednout na 40m o 1,25 dotu abych dal nulu? Když
za počasí bez mlhy nadsazuji 1 dot.Poznámka-v takové mlze jsem na papír střílel poprvé.
Moje teorie je ta,že vzduch byl včera v Drozdově těsně před rosným bodem.Stlačený vzduch po
expanzi za ústím hlavně prudce sníží teplotu a tím i teplotu okolního vzduchu.Tím pádem vlhkost
za diabolkou/ možná i před diabolkou/ šokově zkondenzuje a diabolka letí přez vodní clonu.Tímto se
může změnit rychlost i směr letu diabolky.Asi bude záležet na tom,jaký tlak vzduchu je na konci
hlavně při výstřelu.Při vyšším tlaku bude kondenzace rychlejší.Zřejmě budou v tomto případě ve
výhodě větrovky s delší hlavní, kde obvykle při správném seřízení je na konci ústí menší tlak.
Toto pojednání je u mne čistá teorie, zkušenosti ze střílení za těchto podmínek nemám.Může to tak
být a také nemusí.K tomu by snad mohli něco říct "angličané", kteří třeba za těchto podmínek už
stříleli.