JosefRune píše:
Dnes jsem po pár dnech zahálení vytáhnul brzo ráno flintu (než začně prát slunce tak nefučí), abych zkontroloval nástřel, protože při jejím posledním schovávání do kufru jsem zavadil doutníkem. Čekal jsem případně drobný posun, ale popravdě jsem se zděsil. Na fotce je zelenými kruhy označeno pět skupin, jak jsem postupně střílel na černé fixem puntíky. Pro představu rozptylu je to dělané na klasickém online terči. První 4 skupiny je postupně 14 + 9 ran (tedy jeden a kousek zásobníku). Po čtvrté skupině bylo vidět, že se konzistence ustálila a dal jsem 4 kliky nahoru (začínající drobný vánek jsem neřešil). Následovalo 5 ran do páté tečky. Ty 4 kliky bych tedy přisuzoval asi onomu klepnutí hlavní. Ale co ty předchozí zásahy jako z upilované brokovnice? Že by tolik ran trvalo než si (asi po týdnu) zase sedne regulátor?
Pevný stůl, bipod, 29 metrů.
Ahoj, mám taky lepenici koupená jako nová a trápila mě neuvěřitelným způsobem.
Jak píše Lui, chce to opravdu vystřílet hooodně diabolek, aby si to sedlo. Já pak udělal rozborku, vyčistil regulátor, přenastavil ho a vyčistil tu jejich "hustou" vazelínu z úderníku a do 30m byl klid. Vše nad 30m bylo pěkně rozházený a pomohlo až sudnat tu jejich koncovku a dal jsem tam kompenzátor.
Co se týká objímky, tak za mě určitě nechat. Akorát jsem ten gumový kroužek zbrousil, aby byla malá mezera po obvodu hlavně.
Nikdy nevíš, kde s tím flákneš nebo zavadíš a ani ve velkém mraze jsem nepozoroval, že by se hlaveň někde kroužku dotýkala.
Od té doby se můžu vymlouvat akorát na ruky