FIELDTARGET.cz

Vše o vzduchovkách a jejich příslušenství.
Právě je pon 16. čer 2025 22:33:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 548 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 55  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HW100
PříspěvekNapsal: pát 19. úno 2016 16:51:21 

Řekl bych, že to myslel dobře a špatně napsal.
Asi to myslel tak:
Vezmeš Lahev a katuš. Propojíš, když víš, že lahev dá max. 200bar.
Počkáš co nejdéle, aby zmizela teplota vzniklá díky plnění. Aby nedošlo ke zkreslení po vystydnutí.
A pak by jsi měl podle Kuby mít v katuši vždy menší tlak než v lahvy, jelikož je tam právě ten zpětný ventil co potřebuje nějaký tlak pro vlastní otevření.

Pochopil jsem to správně Kubo?

PříspěvekNapsal: pát 19. úno 2016 16:55:11 
Administrátor

2Lui:
Na co zpátky? Ty ji přece vůbec nevyndáš. Prostě píchneš kartuši do flašky (přes hadici nebo přímo), otevřeš ventil a necháš to tak bejt. A jenom koukáš na rozdíl hodnot na manometrech. A a uvidíš, že změny teploty ti s tím neudělají vůbec nic.
Jinak podle tvojí teorie je vzduch v kartuši teplý, takže by v ní měl být tím pádem větší tlak než ve flašce, ne? :mrgreen:
Jak si tedy vysvětluješ, že manometr na teplé kartuši ukazuje méně než manometr na studené flašce? :D

PříspěvekNapsal: pát 19. úno 2016 18:06:03 
Člen CAFTA

Ježíšku na křížku :!: Jde o jednocestný ventil který je na kartuši jak vpředu tak vzadu. Tákže když to plníš přímo z láhve(o tom jsem ale nepsal) a necháš to napojené bude se to chovat jinak než když to plníš přes plnění s pinem a plníš jenom do dvěstě.Pokud ale píšeš že i po vyrovnaní tlaku a nechaným otevřeným ventilem na flašce ukazuje na kartuši méně než na flašce,tak asi máš skutečně špatný manometr. :D Protože by to i po vychladnutí a to i přes ten jednocestný ventil v kartuši ta neuzavřená flaška měla vyrovnat :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pát 19. úno 2016 19:46:14 
Člen CAFTA

No nechtěl jsem,ale musím..
V kartuši máš ventil podpořený pružinou,teoreticky by jsi ho měl bez odporu profouknout Pusou(ústy,neplést s nejmenovaným střelcem),jenže musíš přidat něco úsilí,aby pružina povolila.Toto úsilí v jednotkách bar odečti od tlaku v lahvi a máš výsledný tlak v kartuši.VŽDY bude rozdíl v případě zkalibrovaných manometrů.
Jiný případ je plnění bez quickfilu,přez redukci.Ventil v kartuši otevřeš redukcí a vyrovnáš tlaky.Po dobu připojení bude VŽDY stejný tlak,jen v případě odpojení před vychlednutím kartuše budeš mít po vyrovnání teploty tlakových nádob menší tlak v kartuši.
VŠE za předpokladu použití kalibrovaných,nebo synchronizovaných manometrů.
Jen že to dáváš dokupy celou stránku..
Toto je látka 7.ZŠ,jelikož jsem ji opakoval 5x tak si to pamatuju :D
PS:propadal jsem z českého jazyka :(

Naposledy upravil doveda dne pát 19. úno 2016 19:50:08, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pát 19. úno 2016 19:49:57 
Administrátor

Lui:
No, já se ti právě snažím celou dobu říct, že při plnění s hadicí tam k žádnému vyrovnání tlaku nedojde a v kartuši budeš mít vždycky menší tlak bez ohledu na teplotu.
U plnění přímo do kartuše to tak není, protože tam se ten ventil mechanicky nadzvedne, takže ho tlak nepomáhá zavírat.
To o plnění napřímo jsem tam napsal, jak už jsem byl zblblej tou tvojí teplotou...

PříspěvekNapsal: pát 19. úno 2016 20:34:42 
Člen CAFTA

doveda píše:
No nechtěl jsem,ale musím..
V kartuši máš ventil podpořený pružinou,teoreticky by jsi ho měl bez odporu profouknout Pusou(ústy,neplést s nejmenovaným střelcem),jenže musíš přidat něco úsilí,aby pružina povolila.Toto úsilí v jednotkách bar odečti od tlaku v lahvi a máš výsledný tlak v kartuši.VŽDY bude rozdíl v případě zkalibrovaných manometrů.
Jiný případ je plnění bez quickfilu,přez redukci.Ventil v kartuši otevřeš redukcí a vyrovnáš tlaky.Po dobu připojení bude VŽDY stejný tlak,jen v případě odpojení před vychlednutím kartuše budeš mít po vyrovnání teploty tlakových nádob menší tlak v kartuši.
VŠE za předpokladu použití kalibrovaných,nebo synchronizovaných manometrů.
Jen že to dáváš dokupy celou stránku..
Toto je látka 7.ZŠ,jelikož jsem ji opakoval 5x tak si to pamatuju :D
PS:propadal jsem z českého jazyka :(

Já to tedy uzavřu a pak už to necháme být. :D
1.Ventil v kartuši má velmi 0,000000001 bar odpor pružinky.
2.Po odpojení klesá tlak v kartuši vlivem chladnutí vzduchu.
3.Pokud chceš otestovat dva manometry,napoj je na stejnou tlakovou nádobu(bez propojení se zpětným ventilem).
Tady je video kde stlačil borec vzduch pouze rukou v trubce,tedy nárazově jenom okolo asi 3 až 5 bar :!: Přičemž trubka zůstala chladná,ale teplota vzduchu byla přes 200°C. http://www.ceskatelevize.cz/porady/1012 ... chu/video/

PříspěvekNapsal: pát 19. úno 2016 20:57:25 
Člen CAFTA

Tak nějak přemýšlím jak tyto informace pomůžou nějakýmu majiteli HW.... A co se to tady proboha řeší.....

PříspěvekNapsal: pát 19. úno 2016 22:41:25 
Člen CAFTA

1.Jsem ti kecal.Odpor ventilu se měří v newtonech,který v našem případě překonáš bar,atm,kg/mm2,MPa..,nula nula nic je mi mo mísu,trochu přidej.
Co takhle do prázdný kartuše fouknout ústy,jen pro představu..
2.Ano,to se ti snažíme vysvětlit.Platí při odpojení před srovnáním teplot,jen v případě jednocest. ventilu.
3.Ano,propojený nádoby mají stejný tlak PO DOBU PROPOJENÍ,lze kalibrovat měřící "přístroj"

Jó boreček,by jsi viděl co jsme na základce dělali s pumpičkou na kolo :D (nejde mi odkaz,v tůtý knajpě to neběží :( )

Pro majitele HW je přínos 0.00000001 Nic,těm je to totiž jasný.

PříspěvekNapsal: sob 20. úno 2016 2:45:27 
Člen CAFTA

1.bod byla narážka na Kubajzze bo tvrdil:"Je to tím ventilem v kartuši, prostě potřebuješ sílu na jeho překonání a to je ten rozdíl." :?: :shock: Tákže kecal. :D :D :D O sluníčku které mu ohřívá z jedné strany kartuš radši ani nemluvím,když já psal že vzduch dosahuje přes 200°C. :roll: No a pro HW-čkaře je to ,bo celá diskuze se točí o tom proč jiní s HW 100 nastřílí o hodně míň ran na celou naplněnou kartuš.A už na nic neodpovídám bo jdu spát. :!: :mrgreen: :x :cry:

PříspěvekNapsal: sob 20. úno 2016 10:32:55 

Myslím že by so to mělo promazat.
1. Rozdíl v počtu ran ma na svědomí nepřesnost manometrů.
2. Při přepouštění nedochází k tak vysokým teplotám, jako při mechanickém stlačení.
(Lui: nepotřebuji znalost základní školy. :) Dost mě naučil při zkouškách CMAS)
3. Nevěřím, že když měl např. Kubajz HW sebou na srazu a nastřílel víc ran jak já, že měl jinou teplotu vzduchu co ovlivnila tlak.

Celou debatu vyřešil už na minulé stránce Termit: "ultra přesným dvouapul centimetrovým manometrům,kde ručička na dráze tak 120 stupňů velmi přesně označí tlak od 0 do 300 Barů...."

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 548 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 55  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina