k bodování 0/1 - nejedna střelecká disciplína se střílí 0/1 (nejen FT, najdete jich mnoho, biathlon, brokové disciplíny, lovecká kulová střelba), proč ne. Možná na nižších úrovních soutěží hodnotit 0/1/2 a i za cinknutí dávat bod, začátečníci to ocení, ale na špičce je to jedno. A ať si z nás nedělají ve světě prdel, že to u nás vyhrávají veteráni a jinde sází na juniory, tak potřebujeme i ty začátečníky získat. V tomto závodě první položil vše, způsob bodování na to nemá vliv. (gratuluju) Za mě na vrcholných akcích MČR počínaje bodovat 0/1, je to sportovnější, nemám rád střely na jistotu např. do základny lízátka (to už sportovní moc není), na lokální úrovni klidně nechat 0/1/2, aby byla motivace začátečníků a neutekli po první totální nule. Úkol je položit sklopku, dávat bod za to, že to "skoro" vyšlo, je zbytečný prostor k diskusím nad zásahem. (že se mi několikrát i na vrcholné soutěži stalo, že mě někdo přesvědčoval že to cinklo, i když to byl strom, to je druhá věc, proto jsem pro 0/1 na vrcholných soutěžích MČR a výš). Jezdím i na jiné střelecké soutěže, kde je třeba bodování 0-10, nebo třeba -20 - +10, ale opravdu každá dírka v papíře se hodně důkladně zkoumá. Na té sklopce to "cinknutí" vyhodnotit s určitostí nejde (ani s hit indicatory na posledním MS, prostě někde nefungovaly), prostor k diskusím nad zásahem je špatně.
_________________ Air Arms TX200 Mk3 / Optisan Viper 10x44 Air Arms S400F / Sightron SIH TAC 4-12x40 MD / kinderpažba Air Arms HFT500 / Sightron SIH TAC 4-12x40 MD
|