Pro 4-5 krků
1x vanička hlívy Lidl,atd cca 450gr
Půl paličky česneku.
Velká pol. lžíce majoránky
Dvě lžičky drčeného kminu
Jedna pol.lžíce sladké papriky
Lžička pepře
Asi 3 lžíce sádla,když bude se skvarkama tak bude lepší.
Hladká mouka
2 velké cibule.
Na troše sádla zesklovatím na drobno nakrájenou cibuli, přidám papriku,majoránku a kmin, lehce zhnednout,nespalit. Jinak to zhořkne cca 3min . Přidat na kousky nakrájenou vypranou hlivu . Jako když dělám smaženici.Až to začne byt blemcavý přidám tak 1,5l horké vody,pepř 3 kostky hovězího bujonu bez glutamatu ,sůl dle chuti, až se začne vše vařit tak pak česnek, ze zbytku sadla a mouky udělám jisku a zahustim.....a za 15 min hotovo.....ať chutná....díky
Doufám že jsem na něco nezapomněl.
Když tak improvizovat