Pěkné, dobrá práce! Nejen, že to spojí dva světy bodování, ale systém bere v úvahu i to, jak dopadl rozstřel, to procenta stírají.
Já se zabýval podobnou myšlenkou, dávat výsledky všech závodů do nějaké databáze. Na konci roku udělat statistiky a žebříček (něco, jako dělá David), ale že by se starala technika, tak by to vlastně nemuselo být na konci roku, ale dělo by se samo průběžně. A přesně mě napadlo brát pořadí a ne úplně lineárně, aby přední místa měly jisté zvýhodnění. Jen jsem to nikdy nedotáhl dál, než k myšlence.
Tak dám tip na dlouhé zimní večery příštího roku. Ještě jsem uvažoval o nějaké korekci podle obsazenosti závodu. Když budu poslední na závodě, kam přijelo 10 lidí, je to jiné, než když budu 10. na závodě, kam přijelo 80 lidí. Buď mě napadlo krácení bodů u málo obsazených závodů, nebo naopak body za závod mít jako součet
body_za_pořadí + body_za_počet_lidí_co_jsem_přestřílel. Na podzim po posledním závodu bude dataset, nad kterým půjde bádat a zkoušet si, co by to provedlo. Tak třeba tentokrát nezůstane jen u myšlenky
.